Declarație de presă deputat Radu Zlati: PSD vânează primarii PNL

Radu ZlatiLiderii PSD, domnii Ponta și Dragnea, nici nu se mai ascund: fac din racolarea primarilor PNL un obiectiv strategic al politicilor publice guvernamentale; doresc ca, printr-o ordonanță de urgență, să ofere ”libertate de opțiune” aleșilor locali astfel încât aceștia să poată părăsi partidul din care făceau parte în momentul alegerilor locale din 2012, fără a își pierde mandatul.

Ce ar putea însemna aceasta, în statul de drept pesedist, în care fondurile guvernamentale se alocă mai degrabă după culoarea politică a primarilor? Înseamnă că o mare parte dintre primarii Opoziției, în căutarea resurselor necesare dezvoltării proiectelor pe baza cărora au fost aleși, își vor tranzacționa apartenența politică și ”transferul” într-unul din partidele alianței guvernamentale.

Desigur, pe domnii Dragnea și Ponta îi interesează în special primarii și consilierii PNL aleși pe lista USL. Să fim bine înțeleși; este cu totul adevărat că respectivi aleși locali au fost aleși pe lista unei alianțe (USL) care în acest moment nu mai există. Ar trebui însă să ne batem joc de inteligența electoratului pentru a pretinde că acesta, în cazul primarilor, nu cunoștea apartenența politică a respectivilor candidați, că în spatele siglei USL cei care au votat nu cunoșteau faptul că votau, în fapt, un candidat provenind din PNL, PSD, PC sau UNPR.

Nu miră pe nimeni că domnii Ponta și Dragnea, însoțiți de armata lor de propagandiști, nu cunosc legislația și că, din necunoaștere, invocă numele lui Klaus Iohannis ca exemplu de primar ales pe lista unui partid și care este azi membru al unui alt partid. Cei doi nu cunosc Legea Partidelor, care permite unui candidat din partea unui asociații aparținând minorităților naționale să devină membru al unui partid, fără pierderea mandatului. Sau cunosc, și se complac în minciună.

În sfârșit, juristul Ponta uită că o lege poate vorbi numai despre viitor. Iar respectivii aleși locali, fiind votați pe baza unei legi care penaliza traseismul politic, nu pot să primească păsuire de la o lege sau OUG care să acționeze retroactiv. Cu alte cuvinte o ordonanță de urgență așa cum ar dori domnii Dragnea și Ponta fie ar fi neconstuțională (dacă ar avea ca obiect primarii și consilierii locali aleși în 2012) fie și-ar face efect asupra celor aleși în administrațiile locale începând din 2016.

Înainte de a porni pe drumul trist al confiscării primarilor cu anasâna, liderii PSD are trebui să mai mediteze. Nu de altceva, dar să nu se facă de râs în fața adevăraților cunoscători ai legislației. Fără să mai vorbim despre desconsiderarea electoratului pe care aceștia, în buna tradiție pesedistă, îl privesc strict în logica lui Lăpușneanu, ca fiind doar mult…

Radu Zlati, deputat PNL

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: