Comunicat de presă al președintelui PNL, Klaus Iohannis

mesajul-lui-klaus-iohannis-de-ziua-frantei-127342-1Mă alătur expresiei de îngrijorare a partenerilor nord-atlantici față de intensificarea activităților aeriene ale Federației Rusiei în Marea Neagră, Marea Baltică și Marea Nordului.

Interceptarea avioanelor militare rusești de aparate de vânătoare NATO, mobilizate de Marea Britanie, Norvegia, Portugalia, Turcia și Germania, demonstrează că provocările militare ale Rusiei sunt întâmpinate cu o strategie coerentă de acțiune.

Sunt, de asemenea, preocupat de intenția Federației Ruse de a recunoaște alegerile organizate în Estul Ucrainei de către separatiștii pro-ruși. Singurele alegeri din Ucraina recunoscute de statele lumii libere sunt cele organizate pe 26 octombrie prin care cetățenii ucraineni și-au arătat susținerea față de partidele pro-occidentale.

În astfel de momente de tensiune, România are cu atât mai multă nevoie de un președinte dedicat respectării parteneriatelor strategice cu statele occidentale. Nu suntem în situația de a ne permite ca în fruntea țării să se găsească un președinte care a demonstrat dispreț față de conducătorii celor mai puternice state europene.

Klaus Iohannis

Președinte PNL

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: