Comunicat de presă ACL privind verificările făcute de Corpul de Control al premierului la ANRP

aclMinciunile și atacurile calomnioase la adresa candidatului ACL la Președinția României continuă astăzi cu un nou episod. Informația potrivit căreia Corpul de Control al premierului verifică retrocedări aprobate de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, preluată de unele canale media, este falsă. Nu Klaus Iohannis este verificat de instituția aflată în subordinea lui Victor Ponta, ci este verificată Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietății și titlurile de despăgubire date în 2010.

Inclusiv președintele ANRP, George Băeșu, a lămurit astăzi această situație, demontând dezinformarea grosolană a propagandei anti Klaus Iohannis.

Pentru informarea corectă a opinie publice, menționăm că dosarul investigat de Corpul de Control datează din anul 2002, perioadă în care Klaus Iohannis deținea funcția de primar al Municipiului Sibiu, dar nu era președintele Comisiei pentru retrocedări, așa cum s-a afirmat în spațiul public. Solicitarea din dosarul respectiv a fost făcută pentru restituirea în natură, dar aceasta nu a fost posibilă deoarece pe respectivul teren se aflau deja clădiri ale unui cartier de locuințe. Prin urmare, dosarul a fost transmis la ANRP pentru acordarea de despăgubiri, ca măsură reparatorie.

Departamentul de Comunicare ACL

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: