Declarație politică deputat Radu Zlati: Dreptul la vot nu este doar o lozincă, domnule Ponta!

Radu ZlatiPrintre puținele adevăruri rostite ieri de către premierul României și candidatul PSD pentru înalta funcție de președinte al statului român, a fost afirmația conform căreia „Dreptul de vot pentru toți românii este doar o lozincă”. A fost un imens adevăr, însă numai în ceea ce îl privește pe domnia sa și pe cei care îi împărtășesc crezul politic.

De fiecare dată când premierul Ponta a fost întrebat pe tema disfuncționalităților înregistrate în Diaspora cu ocazia votului din 2 Noiembrie acesta nu s-a sfiit să repete „lozinca” privitoare la dreptul de vot garantat de Constituție cetățenilor români, dând asigurări că guvernul pe care îl conduce va lua măsuri pentru ca acest drept să fie asigurat fără știrbire, în 16 Noiembrie.

În fapt premierul Ponta știe prea bine că în statele din emisfera occidentală campania sa de atragere a electoratului român a eșuat lamentabil. Că acest electorat, mai greu de corupt și mai exigent cu votul oferit reprezentanților săi, este în majoritatea sa un electorat anti-PSD. De acea guvernul pe care îl conduce nu a făcut nimic și nu va face nimic esențial pentru ca românii din Diaspora să poată vota așa cum aceștia își doresc.

Recentele demonstrații din marile orașe ale țării, demonstrații în favoarea dreptului de vot al românilor din Diaspora, demonstrații în esența lor anti-PSD și anti-Ponta, au arătat pe deplin faptul că dreptul de vot nu este pentru români o lozincă, ci un drept vital, fără de care democrația nu poate subzista.

Dincolo de tupeul manifestat de premierul Ponta în confruntarea televizată de ieri cu domnul Klaus Iohannis, răzbate așadar disprețul profund la exponentului PSD și al mașinăriei sale de vot față de votul liber al unor români liberi, față de valorile democrației autentice. Și doar prezența masivă, atât în țară cât și în diaspora, va evita ca această democrație să fie călcată în picioare de unii precum domnul Ponta și baronii roșii din spatele său.

Radu Zlati

Deputat PNL

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: