Să onorăm morții Revoluție din Decembrie 1989 respingând Legea Securității Cibernetice

cats2Deoarece am eșuat în încercarea de a determina grupul parlamentar liberal să solicite Curții Constituționale din România ca Legea Securității Cibernetice votată în plenul Senatului și de către colegii mei senatorii liberali, să fie contestată la Curtea Constituțională, mă adresez pe această cale Președintelui României, Klaus Werner Iohannis.

Domnule Președinte,

Ați comemorat ieri sacrificiul celor care, la 21 Decembrie 1989, au aprins flacăra Revoluției la București. Aceștia au luptat și au murit cu numele Libertății pe buze.

Domnule Președinte,

Libertatea se câștigă în fiecare zi, pas cu pas și ceas de ceas, prin actele noastre – prin ceea alegem să facem sau să nu facem. Ea se pierde, de asemenea, pas cu pas: prin ceea ce facem sau nu facem. Iar îngrădirea libertăților, fie cele individuale fie a celor din sfera actului cetățenesc, are loc adesea în forme insidioase – dea aceea atenția societății civile dar și a clasei politice trebuie să fie mereu trează, sesizând orice tentativă de ocolire a principiilor constituționale ce consacră drepturile omului și cetățeanului ca fiind prevalente în raport cu drepturile statului.

Având în vedere unele neclarități ale Legii Securității Cibernetice, neclarități de natură a putea fi folosite în abuzarea dreptului de proprietate dar și a celui privitor la intimitate, secretul corespondenței și al datelor personale, relației dintre cetățean și organele ale statului, etc., aspecte sesizate și în demersurile societății civile (demersuri cărora mă alătur întru totul), vă solicit, domnule Președinte, să retrimiteți respectiva lege pentru a fi rediscutată de către Parlament. Iar în cazul în care legea va fi votată fără a i se fi adus necesarele modificări, să contestați constituționalitatea acesteia la Curtea Constituțională.

Sunt sigur că procedând astfel nu numai veți cimenta necesara alianță dintre dumneavoastră și cele mai active segmente ale societății civile dar veți onora, și în această formă a acțiunii prezidențiale, pe cei care au murit într-un decembrie însângerat al anului 1989, pentru ca noi, azi, să fim liberi.

Conștient de faptul că răul apare și se răspândește pentru că cei buni aleg să nu facă nimic împotriva lui, vă mulțumesc, domnule Președinte, nu numai pentru faptul că stați chezaș libertăților noastre individuale și colective ci și pentru faptul că veți alege, sper, să acționați pentru apărarea lor.

Al domniei voastre,

Cu respect,

Deputat PNL,  

Radu Zlati

22.12.2014

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: