Declarație politică: ”Clujul are nevoie de un președinte de CJ. Domnule Ponta, respectați legea!”

Radu ZlatiDomnule președinte de ședință, doamnelor și domnilor, stimați colegi,

Cu fiecare zi care trece, guvernul condus de către domnul Victor Viorel Ponta sfidează în măsură și mai mare legile statului, noțiunea statului de drept și poporul român.

Spun aceasta deoarece legile trebuie respectate, în spiritul și litera lor. Ori, legea spune că vacantarea unei funcții alese trebuie rezolvată prin organizarea unor alegeri care să ofere posibilitatea exprimării voinței politice a cetățenilor. Desigur, domnul VV Ponta se ascunde în spatele unei alte legi electorale, votate cândva, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat. Dar faptul că o viitoare lege electorală va stabili altă procedură pentru alegerea șefilor de Consilii Județene, nu scutește Guvernul de respectarea legii în vigoare. Desigur, este fericit domnul Ponta pentru faptul că legea, impunând alegeri în caz de vacantare a unei funcții alese, nu stabilește totodată și pedepse pentru cei care se fac vinovați pentru încălcarea legii prin amânarea sine die a respectivelor alegeri.

Spun aceasta deoarece respectarea legilor nu este opțională nici măcar în statul administrat, temporar, de către Guvernul condus de către domnul VV Ponta. Iar calculele de oportunitate politică, sau chiar cele legate de costurile unei campanii electorale parțiale, nu pot ține loc de respectare a legii. Da, democrația și statul de drept presupun alegeri, chiar cu riscul de a le pierde. Da, democrația presupune costuri, căci nimic nu poate fi obținut gratis, nici măcar libertatea de a alege.

Spun aceasta deoarece, în ultimă instanță, cel insultat prin călcarea în picioare a legii este poporul român, corpul civic al electoratului. Este drept, tocmai vigoarea răspunsului pe care acest corp civic l-a dat aroganței pesediste în noiembrie 2014, prezența masivă la urne și orientarea spre candidatul dreptei a acestui vot, l-a speriat și încă îl mai face să tremure de teamă pe domnul VV Ponta. astfel încât acesta preferă să ocolească testul decisiv al democrației, alegerile, și să amâne alegerile în acele județe în care Consiliul Județean nu mai are, din diferite pricini, conducător ales de către populație.

Inima Ardealului bate la Cluj și domnul VV Ponta știe prea bine acest lucru. Astfel încât preferă să încalce legea, decât ca, prin exprimarea voinței populare, să se vadă limpede încă o dată că nici Clujul, nici Ardealul nu doresc să aibă la conducere persoane legate de actuala guvernare.

Dar de ceea ce îți este frică nu scapi prin fugă. Domnule Ponta, organizați alegeri la Cluj pentru șefia Consiliului Județean. Le veți pierde cu siguranță, dar cel puțin veți scăpa de acuzația că, ascuns în biroul dumneavoastră din Palatul Victoria, tremurați la gândul exprimării libere a voinței politice a poporului român.

Deputat PNL,

Radu Zlati

Etichete:, , , , , ,

3 comentarii pe “Declarație politică: ”Clujul are nevoie de un președinte de CJ. Domnule Ponta, respectați legea!””

 1. adrian 11 martie 2015 la 11:30 PM #

  A ajuns in Camera o propunere legislativa care m-a lasat destul de perplex, in sensul ca nu ma asteptam sa vad o scriitura atat de neglijenta … Nu ma mir ca a avut numai parte de respingeri. Daca va intereseaza o opinie pentru momentul cand va intra in plen: http://a-craciunescu.blogspot.ro/2015/03/nobili-dar-multi.html

  Apreciază

  • Radu Zlati 19 martie 2015 la 12:41 PM #

   scuze, de abea acum citesc. Majoritatea inițiativelor legislative (cel puțin cele care vin la noi, în comisia pentru educație) sunt neglijent scrise, și incongruente în raport cu legislația actuală. După aceea, se miră inițiatorii că sunt respinse 🙂

   Apreciază

 2. Ionut 12 martie 2015 la 8:15 AM #

  Rm.Valcea are primar interimar (PSD, bineinteles) de aproape un an.

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: