Reflectări în presă, 18-24 Mai 2015

21.05.2015 (Adevărul): Crin Antonescu dă târcoale PNL

Fostul lider  PNL Crin Antonescu dă semne că ar fi interesat de o reapropiere de liberali. Antonescu ar urma să se alăture unui ONG iniţiat de câţiva membri din vechiul PNL care se opun fuziunii cu PDL. Bazele acestui ONG urmează să se pună duminică, la Hotel Royal din Bucureşti.

Numele ONG-ului va fi Asociaţia “Clubul Liberal Ion C. Brătianu 1875”, iar printre cei care vor participa la eveniment se numără şi un deputat liberal apropiat de Antonescu, Radu Zlati. Preşedinte provizoriu al organizaţiei va fi fostul deputat PNL George Şerban. Şerban a precizat, pentru site-ul Breaking News 24, că a depus actele de înregistrare a ONG-ului la Tribunal. „Scopul acestui club, a cărui lansare este, nu întâmplător, la 24 mai, este să militeze pentru păstrarea identităţii politice a PNL, a acelui partid fără de care România modernă n-ar fi existat. Sloganul meu personal, pe care l-am ales când m-am alăturat acestui proiect, este ‘Partidul National Liberal există!’. Plecând de la ideea că scopul acestui club este apărarea identităţii PNL, ne putem imagina o cetate care este apărată, atât în interiorul cât şi în exteriorul zidurilor ei, atât de duşmani aflaţi în exteriorul dar şi de cei aflaţi în interiorul cetăţii. (…) Dar, niciodată, clubul nu va acţiona împotriva PNL, a cărui identitate politică vrea să o apere”, a spus Şerban. Acesta a mentionat ca Asociatia se opune fuziunii cu PDL, precizând că aceasta incă mai este reversibilă

Sursa: Adevărul

21.05.2015 (DC News) Mai mulți membri PNL lansează Asociaţia ”Clubul Liberal Ion C. Brătianu 1875”

În PNL încă există membri și simpatizanți liberali care mai speră într-o revenire a lui Crin Antonescu în prim-plan.

Deputații PNL Radu Zlati și Daniel Gheorghe, alături de fostul deputat liberal George Șerban, vor lansa duminică un ONG, prin care încearcă să mențină viu spiritul liber al lui Crin Antonescu. Numele ONG-ului va fi Asociaţia ”Clubul Liberal Ion C. Brătianu 1875”, iar preşedinte provizoriu al organizaţiei va fi fostul deputat PNL George Şerban. Demersul celor trei liberali este complet independent de fostul președinte al PNL, Crin Antonescu nefiind contactat de aceștia în legătură cu proiectul lor.
Sursa: DC News

24.05.2015 (Bitpress) Un ONG pentru neliniştea pedeliştilor din PNL: Asociația „Clubul Liberal Ion C. Brătianu 1875″

Fix la împlinirea a 140 de ani de la nașterea PNL, s-a născut un ONG numit Asociația „Clubul Liberal Ion C. Brătianu 1875″. Probabil vorbim de un viitor partid, funcţie de cât de bine se va mişca, dacă ţinem cont că şi PMP a luat naştere tot printr-o… ,,cezariană” asemănătoare. Interesant este că la formarea acestui… băţ printre ulucile PNL au contribuit deputații liberali Radu Zlati (fost coleg de şcoală cu Crin Antonescu) și Daniel Gheorghe, alături de fostul deputat liberal George Șerban. 

De asemenea, pe contul de Facebook al ONG-ului se precizează că ,,Acest ONG are ca principal scop păstrarea identităţii PNL aşa cum a fost ea moştenită de la Brătieni şi continuată după 1989 de lideri precum Radu Câmpeanu, Dinu Zamfirescu, Horia Rusu, Amedeo Lăzărescu sau Crin Antonescu! Despre revenirea lui Crin Antonescu în fruntea PNL nu ne putem noi exprima, chiar dacă mulţi şi-o doresc sincer! Declaraţia domniei sale de la Opera Română a fost destul de clară: se retrage definitiv din politică! Pot declara doar că dl Antonescu sprijină proiectul nostru şi ne susţine!”.

Prin urmare, Clubul nu face parte din PNL, dar niciodată ,,nu va acționa împotriva PNL, a cărui identitate politică vrea să o apere”, a declarat George Șerban, președinte provizoriu al clubului, pentru BreakinNews24.

„Scopul acestui Club, a cărui lansare este, nu întâmplător, la 24 mai, este să militeze pentru păstrarea identității politice a Partidului Național Liberal, a acelui partid fără de care România modernă n-ar fi existat. Sloganul meu personal, pe care l-am ales când m-am alăturat acestui proiect, este „Partidul Național Liberal EXISTĂ!” Plecând de la ideea ca scopul acestui Club este apărarea identității PNL, ne putem imagina o cetate care este aparată, atât în interiorul cît și în exteriorul zidurilor ei, atât de dușmani aflați în exteriorul dar și de cei aflați în interiorul cetății. Prin urmare, Clubul nu face parte din Partidul Național Liberal, având și membri, nu puțini, care nu sunt înscriși în PNL. Dar, niciodată, Clubul nu va acționa împotriva Partidului Național Liberal, a cărui identitate politică vrea să o apere.”, a mai declarat George Șerban pentru BreakinNews24.

Rezumând, ONG-ul cu pricina este menit să apere identitatea PNL inclusiv de ”dușmanii din interior”. Ghici Blaga, ghici Predoiule, ghici Turcanco, ghiciţi foştilor pedelişti, de cine?!!

Sursa: bitpress.ro

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: