Declarație de presă: Demiterea sau Demisia!

catsRecentele controverse pe tema măririi indemnizației unor înalți demnitari de stat demonstrează, dincolo de orice dubiu, că avem fie un guvern disfuncțional, fie un premier disfuncțional.

Guvernul a devenit disfuncțional din momentul asumării unei OUG asupra căreia principalii actori politici interesați (premierul interimar, miniștrii de finanțe, al muncii și al justiției) au căzut de acord, iar împreună cu ei, întreg Guvernul.  Și aceasta fără ca premierul votat de Parlament să fi fost în cunoștință de cauză. Dacă VV Ponta nu minte şi OUG privind mărirea indemnizației pentru 48 de funcții din ierarhia statului român nu s-a bucurat de acceptul său, atunci, de urgență, cabinetul Ponta ar trebui remaniat, iar Vice-premierul Oprea, precum și miniștrii Plumb, Stanoevici și Cazanciuc ar trebui puși pe liber. Demiterea este pe deplin justificată de faptul că aceştia l-au pus pe premierul Ponta în situația mai mult decât jenantă (de-a dreptul rușinoasă!) ca, la un interval de şapte zile, să emită o OUG prin care anulează o altă OUG, emisă de către propriul guvern.

Primul ministru a devenit disfuncțional din momentul în care s-ar dovedi că minte și că era perfect la curent cu OUG – nu doar cu principiul acesteia, ci și cu prevederile conținutului său. O țară își permite, chiar dacă cu greu, să aibă un mincinos ca președinte al celui mai puternic partid politic. Dar nici un stat nu își poate permite să aibă un premier care minte în exercitarea atribuțiilor sale, privitor la un act de guvernare.

Deci, din punctul meu de vedere, domnul Victor Viorel Ponta nu are de ales: fie îi demite pe acei miniștri ai guvernului pe care îl conduce care i-au trădat încrederea, fie demisionează, recunoscând implicit că a mințit în problema OUG. Tertium non datur!

Radu Zlati,

Deputat PNL

Etichete:, , , , , , , , ,

2 comentarii pe “Declarație de presă: Demiterea sau Demisia!”

 1. TITUS B 11 iulie 2015 la 5:29 PM #

  Credeţi stimate dle Radu Zlati că această „controversă” dintre Preşedinte şi Premier e motiv de demisie ? Nu vreau să vă jignesc pentru că neamurile mele din circumscripţia pe care o reprezentaţi v-au votat (i-am rugat şi eu) de sunteţi acolo sus. …… Dv. credeţi că dacă toţi PDL-iştii din PNL strigă „JOS – DEMISIA”, vă ascultă cineva, ori vă faceţi de ruşine !?…….. După ce Preşedintele laudă iniţiativa de a-i fi majorat de 3 ori salariu, şi aporoape îi cere imperativ Vice-premierului, dv. şi tot aşa-zisul PNL, îi cereţi demisia Premierului !? Să ştiţi că există şi o „secundo semita” : Preşedintele să renunţe la cererea de mărirea salarului ! Să aştepte mărirea odată cu plebea, cum ar fi echitabil !

  Apreciază

  • Radu Zlati 13 iulie 2015 la 12:33 PM #

   nu cred nici o clipă că Iohannis a cerut mărirea. Cred în ce spune Mihalache, că propunerea a venit de la Guvern, și că Ponta personal a trimis-o către echipa lui Iohannis. Astfel încât președintele nu are ce să retracteze.
   Cât despre cine mă aude și cine nu, nu am de unde ști cu precizie. Dar chiar dacă aș fi singur în pustiu, ceea ce eu cred că trebuie spus, voi spune. Mai ales dacă ceea ce spun nu face rău partidului meu.

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: