Declarație de presă: Prelungita agonie a domnului Ponta

catsDomnul Ponta este bolnav. Nu doar din pricina problemelor medicale la genunchi, mult mediatizate în ultimele săptămâni. Domnul Ponta, încă premier al României, nu este atât bolnav clinic, cât este bolnav politic. Domnul Ponta este bolnav încă de când au apărut în presă informațiile despre plagierea lucrării sale de doctorat – iar de la acele prime simptome, boala sa a devenit, treptat-treptat, cronică. Mai recent, pentru că problemele sale pe plan juridic nu au dispărut odată cu votul dat de către Camera Deputaților, domnul Ponta se simte, foarte probabil, tot mai rău. Și se știe – în politică, boala lungă, moarte sigură.

Prin amânarea reluării funcției de președinte al Partidului Social Democrat, domnul VV Ponta își recunoaște, în sfârșit, boala. Iar boala sa, consideră auto-suspendatul, nu îl afectează doar pe conducătorul PSD, dar afectează și partidul pe care îl conduce. Mergând pe firul logicii domnului Ponta, măsura de a rămâne departe de conducerea PSD, în continuare este una incompletă. Dacă rămânerea domnului Ponta la conducerea PSD afecta partidul, atunci trebuie să presupunem cu deplină întemeiere că rămânerea aceleiași persoane cu probleme nerezolvate în relațiile cu Justiția, afectează cu atât mai mult imaginea guvernului și, prin reverberație, imaginea României.

Dacă domnul Ponta prețuiește România măcar în aceeași măsură cât preţuieşte partidul al cărui șef speră să fie în continuare cel puţin la nivel informal, atunci premierul ar trebui să se auto-suspende și din funcția de prim-ministru. Sau, mai bine, să își ofere demisia. Căci domnul Ponta a fost numărat, cântărit și împărțit. O cramponare a domniei sale de portofoliul pe care, după dispariția USL, îl ocupă în mod legal, dar nelegitim, nu este decât o pierdere pentru statul român și o prelungită agonie pentru acela care a fost omul politic Victor Ponta.

Radu Zlati,

Deputat PNL

ecouri în presă: PNL Știripesurse, AgerpresPSNews

alte articole similare: LEGITIMITATEA GUVERNULUI PONTA – O IMPOSTURĂ

Etichete:, , , , , ,

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Despre demisia lui Victor Viorel Ponta și buna sa guvernare | Radu Zlati - deputat de Gherla - 16 iulie 2015

    […] DECLARAȚIE DE PRESĂ: PRELUNGITA AGONIE A DOMNULUI PONTA […]

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: