Legitimitatea Guvernului Ponta – O IMPOSTURĂ

11357164_925568030828568_5597304035533726061_oVictor Viorel Ponta nu va demisiona, exact ceea ce presupuneam ieri, intr-un interviu acordat „Monitorului” de Cluj. În locul unei demisii de onoare, cu atât mai imperios necesară in cazul unui demers judiciar întreprins împotriva unui demnitar, cu cât respectivul demnitar este mai sus pe scara de precădere, VV Ponta a ales să lupte împotriva Justiției – ceea ce nici măcar tutorele său, Adrian Năstase, nu a făcut.

Desigur, poporul pesedist (mai bine zis liderii acestui popor, lideri care l-au împins și pe încă premierul României să facă o sumedenie de greșeli politice începând din decembrie 2012), au sărit să îl susțină. Nu de altceva, dar aceștia sunt și vor să rămână conectați la resursele pe care doar guvernarea le poate oferi.

Ca liberal, ar trebui să mă bucur că VV Ponta și PSD prelungesc agonia unei demisii care va veni, fără nici o îndoială. Căci, cu cât Ponta și partidul său arată mai mult timp că sunt desperați și fără real curaj (acela al acceptării jocului politic din Opoziție), cu atât Partidul Național Liberal devine mai credibil și crește în favorabilitate. Dar ceva din mesajul lui Ponta și al credincioșilor lui (încă!) nu îmi dă pace.

„Cei din PNL vor ca Victor Ponta să îşi dea demisia mai intâi, să se dărâme astfel un Guvern legitim şi o majoritate votată de oameni, să se renunţe la un program politic votat şi să acceptăm cu toţii un guvern condus de PNL, pentru ca abia apoi Victor Ponta să se ducă în faţa procurorilor şi să îşi dovedească nevinovăţia”, a afirmat Rovana Plumb, numărul doi în PSD-ul condus de un urmărit penal – deci în curând, foarte curând, numărul unu într-un partid din care sita deasă a Justiției duce la măciniș tot mai mulți lideri de marcă.

Este în cuvintele Rovanei Plumb un neadevăr profund, plecat tot de la VV Ponta. Care nu o dată a făcut vorbire despre legitimarea sa și a guvernului său prin votul din decembrie 2012. Nu, acel vot nu l-a legitimat nici pe Ponta, și nici pe guvernul Ponta. Acel vot, acea zdrobitoare victorie electorală, s-a datorat în special unui binom care se numea VictorPontaPrimMinistru-CrinAntonescuPreședinte.

Odată cu începerea lucrărilor liderilor pesediști la adresa lui Antonescu, legitimitatea morală a guvernului PSD-PNL a început să scadă, iar prin dispariția USL (consecutivă ieșirii PNL de la guvernare) această legitimitate a dispărut. Om de onoare, odată cu dispariția entității politice care l-a propulsat la conducerea Senatului, Crin Antonescu și-a prezentat demisia din o onorantă poziție de șef al Senatului si al doilea om în stat. Om de mai puțină onoare, VV Ponta a ales să rămână la conducerea guvernului și, pentru a păstra o brumă de legitimitate, a decis să inventeze un USL de famiglie, împreună cu vasalul Trădiceanu și oamenii acestuia.

Ponta și guvernul său sunt demult nelegitimi. Iar Ponta rămânând în fruntea guvernului în ciuda faptului că Justiția a pus la îndoială legalitatea unor acțiuni ale sale ca cetățean, demonstrează odată în plus că atât guvernul, cât și conducătorul acestuia sunt și profund imorali.

Președintele Iohannis se afla de partea cea bună a baricadei când cerea demisia premierului. Și de aceeași parte se vor afla toți aceia care, în Parlament sau pe stradă, vor solicita – cu tărie, cu determinare si perseverență -, demisia unui prim ministru care se acoperă, din ce in ce mai mult pe măsură ce trec zilele, în mantaua lipsită de glorie a rușinii.

Etichete:, , , , , , , , , , ,

9 comentarii pe “Legitimitatea Guvernului Ponta – O IMPOSTURĂ”

 1. un oarecare 8 iunie 2015 la 12:32 AM #

  Băi zlați, ești o aberație ca existență acolo unde trăiește! Citește Constituția României, republicată și după…exprimă un punct de vedere! Nu trebuie să fii hazardat în prostiile tale!

  Apreciază

  • Radu Zlati 8 iunie 2015 la 12:10 PM #

   ”un oarecare”, frecventarea gramaticii române nu ți-ar strica. Dincolo de asta, confunzi grav lucrurile. Între Ponta și Constituție nu există multe legături, în afară de faptul că hârtia se face și din rumeguș, iar Ponta uneori este lemn-Tănase.

   Apreciază

 2. Ghita Bizonu' 17 iunie 2015 la 6:53 PM #

  Domnule Zlati

  daca sunteti amabil puteti sa imi indicati unde in constitutie scrie „legitim”?

  Dar de espisodul Athansaiu va mai aduceti aminte? Zisul domn a fost suspendat si suspendat a ramas si dupa ce nep0ma lamurit ca nu era vinovat nici de furtul aurului lui Dromihet nici de asasinarea lu Misu Bravu. Si paraca a mai fots un liberal …
  Sa zic asa se pare ca PNl ul adora sa fie abuzat .. asa cum zicea Nabulione despre Austria …

  Apreciază

  • Radu Zlati 18 iunie 2015 la 1:16 PM #

   Stimate domn, primul care a invocat legitimitatea guvernului prin alegerile din 2012 a fost chiar domnul Ponta, eu combăteam presupoziția domniei sale. Evident că dânsul fantaza. Dar am bătut șaua să priceapă bizonii…

   Apreciază

 3. Adrian 14 iulie 2015 la 4:39 PM #

  Tind sa cred ca e corect sa nu pleci dintr-o astfel de functie pentru orice aberatie a unui procuror. Nu am nici cea mai mica incredere in sistemul de „justitie” de la noi pentru ca prea multe condamnari am vazut cu motivari inmarmuritoare. Eu nici acum nu inteleg, de exemplu, cum a putut fi condamnat Becali in cazurile lui. Un tip nociv pentru ce inseamna imaginea unei societati sanatoase si asezate normal insa a fi facut puscarie pentru o valiza cu bani gasita intr-o parcare si despre care se spune ca era destinata jucatorilor unei echipe de fotbal in cazul IN CARE AR FI CASTIGAT!? Ca la Radio Erevan, aia au pierdut, banii nici nu s-au dat iar el a fost condamnat pentru ce? In cazul lui Ponta situatia e strident batatoare la ochi. Care-i prejudiciul public? De ce dupa 7-8 ani? Daca ar pleca ar crea un precedent periculos, la fel cum ar fi fost si in cazul lui V.Vosganian.

  Apreciază

  • Radu Zlati 14 iulie 2015 la 5:01 PM #

   Eu cred că sunt două aspecte, corelate. (1) într-un stat normal, un procuror deschide o anchetă numai când are indicii destule astfel încât învinuitul să ajungă pe banca rezervată inculpaților, în instanță .i (2) într-un stat normal, un ministru (un premier, cu atât mai mult) își dă demisia de onoare fie și numai când adie un vânt de îndoială asupra probității sale.
   Doar că nu trăim într-un stat normal – un indiciu ar fi acela că instituția demisiei de onoare nu există, practic, la noi.

   Apreciază

   • Adrian 14 iulie 2015 la 11:31 PM #

    Eu cred ca este un dezechilibru intre puterile statului. Numai faptul ca a trebuit sa aveti acea initiativa legislativa de abrogare a unui articol de cod penal care juca pe „atacuri la adresa justitiei” spune despre starea de lucruri de la noi. Avocatul nu e egalul procurorului in fata judecatorului iar asta viciaza ideea de judecata. Mai ales cand vedem calitatea umana/morala/profesionala a unor oameni care au puterea de a starni „vanturi de indoiala” asupra oricui, fara nicio teama ca a suferi vreo paguba la momentul cand se probeaza gogosile de la baza vanturilor. Vedeti aberatiile acelui ticalos de la ANI care avea ca sarcina sa-l faca praf pe Mircea Diaconu si PNL prin ricoseu. Ca asta e primul gand care-mi vine. Revenind la cazul lui Ponta, asupra caruia bate vantul, as vrea sa stiu si eu cum au calculat aia prejudiciul public. Si nu inteleg cum e chesia aia cu „spalare de bani” in raport cu definitia din lege. Ca imi inchipui ca vantul de indoiala cu „traficul de influenta” il puteti cataloga fara nicio strangere de inima la categoria „elucubratie”.

    Apreciază

Trackback-uri/Pingback-uri

 1. Declarație de presă: Prelungita agonie a domnului Ponta | Radu Zlati - deputat de Gherla - 13 iulie 2015

  […] alte articole similare: LEGITIMITATEA GUVERNULUI PONTA – O IMPOSTURĂ […]

  Apreciază

 2. Despre demisia lui Victor Viorel Ponta și buna sa guvernare | Radu Zlati - deputat de Gherla - 16 iulie 2015

  […] LEGITIMITATEA GUVERNULUI PONTA – O IMPOSTURĂ […]

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: