În răspăr (XXII): În consilieri să ne luptăm!

BNRBanca Națională a României nu a avut nici o obiecție (nici una publică, cel puțin) atunci când schema organizatorică a instituțiilor de stat din România a fost redusă ca efect al crizei economice. BNR ne dă zilnic lecții despre cum banii de la buget trebuie cheltuiți cu cumpătare, iar mai nou cum un Cod Fiscal ce cuprinde o largă paletă de măsuri privitoare la o relaxară fiscală nu se poate propune la pachet cu o Lege a Salarizării ce presupune măriri ale veniturilor de natură salarială.

Dau totală dreptate BNR pe ultimul aspect prezentat mai sus.

Dincolo de asta, am o curiozitate, pe care nu mi-am putut-o satisface vizitând pagina de web a PNR: care este numărul total al consilierilor celor care conduc BNR? Mă refer la consilierii celor 9 membri ai CA al BNR, 45 directori și directori adjuncți și  97 de șefi de servicii? Care este numărul consilierilor tuturor acestor membri ai faimoasei echipe de la BNR, și care este anvelopa salarială pentru oamenii ce consiliază pe înțelepții finanțelor românești? Eventual cu o evoluție a numărului și sumei totale a veniturilor acestora, plecând din anul 2008 și până azi?

Am și eu o presupunere și mi-ar plăcea să o verific…

Etichete:, ,

3 comentarii pe “În răspăr (XXII): În consilieri să ne luptăm!”

  1. mariusmioc 9 august 2015 la 12:34 AM #

    Domnule Radu Zlati, sînteți parlamentar. Aveți dreptul să faceți interpelări către instituțiile statului și acestea sînt obligate să vă răspundă. Dacă sînteți curios să aflați numărul de consilieri ai BNR, de ce n-ați făcut o interpelare pe acest subiect, și apoi poate să comunicați și muritorilor de rînd răspunsul BNR, nu să vă smiorcăiți pe internet că nu cunoașteți răspunsul la unele curiozități legitime ale dv.?

    Apreciază

    • Radu Zlati 9 august 2015 la 10:32 AM #

      Interpelări pot adresa numai miniștrilor sau secretarilor de stat (sau premierului); întrebări în calitate de deputat pot adresa doar instituțiilor care se află în ograda Guvernului sau a Parlamentului. Unor instituții independente sau autonome (BNR, Academia, UNiversități, etc) calitatea mea de parlamentar nu mă ajută cu nimic, pot face o adresă ca oricare alt cetățean, în baza legii transparenței informațiilor (exact legea în baza căreia BNR ar fi trebuit să afișeze o astfel de informație pe site). Voi întreprinde un asfel de demers, deși neoficial cunosc ordinul de mărime.

      Apreciază

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Când Domnul Isărescu încetează de a mai fi un domn | Radu Zlati - deputat de Gherla - 25 februarie 2016

    […] observ că nimeni nu mi-a răspuns la o întrebare pusă public acum mai bine de jumătate de an (aici): ”care este numărul total al consilierilor celor care conduc BNR? Mă refer la consilierii […]

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: