În răspăr (XXVI): Legea ”antilegionară” provoacă aberații

cenzura

Am spus și cu altă ocazie că amendarea OUG 31/2002 prin ceea ce opinia publică numește ”Legea antilegionară” a fost un act probabil pornit din bune intenții, dar care, datorită erorilor de conținut și formă ale textelor nou introduse, are în fapt efecte perverse, nedorite de către inițiatori (Crin Antonescu, Andrei Gerea, George Scutaru).

De aici până la afirmațiile publice ale unora sau ale altora, este cale lungă. Sau poate scurtă, pentru cei grăbiți să precipite mersul lucrurilor.

Aflăm astfel de la o persoană care, fiind conducătorul unui institut onorabil și onorat, ar trebui să fie ceva mai temperată, că nume ale unor personalități ilustre ale culturii românești precum Mircea Vulcănescu, nu ar mai trebui date unor străzi din localitățile românești. Procesul de modificare a numelor de străzi a început, deja, la Timișoara, în cazul unei străzi care poartă numele lui Petre Țuțea.

De la o altă persoană care s-a remarcat ani de-a rândul în lupta împotriva comunismului (este drept, după ce comunismul a căzut, dar niciodată nu este târziu!) aflăm că Crin Antonescu ar trebui urmărit penal pentru nefericita idee de a modifica OUG 31/2002. Procedând astfel, doamna Hossu-Longin nu se ridică mult asupra procurorilor din diferite structuri ale Parchetului, care doresc să ancheteze și eventual obțină condamnarea oamenilor politici în ce privește inițiativele legislative ale acestora. Evident astfel se încalcă în mod grosolan dreptul parlamentarilor de a iniția proiecte de lege pe care le consideră utile la un moment dat, fără a se teme că oportunitatea inițiativei lor va putea fi pusă în dubiu, judecată și condamnată. Dar cui îi pasă?

Desigur, aștept să se întâmple două aberații: ca doamna Hossu-Longin să depună plângere penală împotriva lui Crin Antonescu, pentru că a inițiat legea anti-legionară; și ca Alexandru Florian să depună plângere împotriva aceluiași Crin Antonescu, bazându-se tocmai pe sus-amintita lege, pe care a iniţiat-o, pentru că într-un interviu a promovat cultul unor personalități care au avut o legătură cu Mișcarea, invitând tinerii să le citească operele.

Ar fi o victorie a somnului minții… dar repet, cui îi pasă?

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: