Ponta – Regele Tupeului. Nu numai pe Facebook!

Radu ZlatiBag eu seamă că în timp ce CSM ne cere, mie și colegului Mihai Seplecan, să facem gura mică apropo de procesul intentat premierului copy-paste din cauza amânării sine die a alegerilor pentru șefia Consiliului Județean Cluj, domnul Ponta se dă în bărci pe Facebook mințind poporul (cu tupeul celui care îl numea pe Crin Antonescu prietenul său, pentru a îl putea crucifica în media aservită, prin interpușii de partid).

Aflu din social media că premierul-inculpat (încă premier,  spre rușinea sa și a Guvernului pe care îl conduce) a afirmat următoarele:

Devine din ce în ce mai clar că actualul PNL/PDL bate record după record în ce priveşte tupeul cu care îi mint pe oameni! Mai simplu – ca şi la Codul Fiscal întâi votează ceva şi pe urmă spun la televizor exact invers:- au votat în unanimitate noile legi electorale (alegeri locale şi parlamentare) prin care se reglementează clar că se aleg pe listă preşedintii de CJ şi parlamentarii / pentru locurile vacante nu se mai fac alegeri parţiale, iar legile anterioare sunt abrogate /…/ PNL (care a iniţiat şi votat legile) face plângeri penale contra Guvernului că de ce nu organizează alegeri parţiale. Normal că procurorii le resping plângerile peneliştilor tocmai în baza legilor elaborate şi votate de penelişti! Începe atacul public cu injurii şi insulte la adresa procurorilor care nu execută ordinele PNL (ei fiind incapabili să ajungă democratic la guvernare, tot insistă să-i aducă procurorii acolo!)

Probabil Ponta crede că românii au memoria scurtă, și speră foarte mult în memoria scurtă a judecătorilor – numai că, dacă oamenii pot uita, hârtiile, vorba proverbului, rămân.

Domnul Ponta nu a fost dat în judecată și nu a fost obiectul unei plângeri penale după votarea și promulgarea noilor legi electorale, ci în momentul în care acestea nu existau. Între momentul vacantării funcției de Președinte al CJ Cluj și promulgarea noului set de legi electorale a trecut mai bine de jumătate de an. Și în toată această perioadă, domnul Ponta, domnul Cazanciuc și toți ceilalți membri ai guvernului au fost vinovați de abuz de putere (un judecător a spus-o, nu eu!) deoarece, în fiecare zi a acestui interval, au refuzat să inițieze procedurile legale privind organizarea unor alegeri în termen de 90 de zile de la vacantarea postului, așa cum cereau legile de la acea dată. Deci domnul Ponta este de 200 de ori vinovat, pentru fiecare zi în care el, fost magistrat și om care a jurat pe Biblie să respecte Constituția și legile statului român, s-a făcut că plouă și că legile sunt valabile pentru proștii care plătesc taxele, dar nu și pentru el și cei pe care îi conducea, cu veselie, spre marginea prăpastiei.

Sper ca judecătorii și procurorii (indiferent de cine se află la conducerea celor din urmă) să spună cândva ceea ce toți clujenii știu: că Ponta și ai lui ne-au furat ocazia să stabilim prin vot democratic cine să fie la conducerea Consiliului Județean. Că ne-au luat de proști atunci, și ne iau și acum, dacă el și ai lui pot crede că noi uităm. Nu uităm, și voturile din noiembrie 2014 au arătat asta. Și o vor arăta din nou, în mai și decembrie 2016.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

PS: Faptul că on tânără colegă parlamentară, Gabriela Podașcă, îi cântă în strună fostului coleg de partid nu mă miră: pașii repezi în politică se fac atunci când calci pe urmele lăsate de pașii șefilor tăi.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: