Despre eroi și morminte, varianta românească

radu-zlatiSăptămâna aceasta a fost votat proiectul legislativ ”Lege pentru modificarea art.16 din Legea nr.44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război.” Parlamentarii au adoptat, cu avânt patriotic, niște chestiuni privitoare la tichetele de călătorii gratuite pe calea ferată, acordate veteranilor de război, invalizilor de război și văduvelor celor căzuți în războaie.

Între timp, indemnizațiile veteranilor de război, precum și pensiile de urmaș ale văduvelor acestora rămân derizorii în raport cu pensiile torționarilor din sistemul penitenciar comunist, din anii ’50.

Este acesta un semn – unul dintre multele -, care ne vorbește despre prioritățile regimului politic post-revoluționar.

Poate că vom afla, odată, cum trebuie să arate scala de valori a unei societăți care își respectă, prețuiește și cultivă trecutul, prin oamenii care reprezintă acest trecut. Între timp, dăm câteva tichete de călătorie gratuite veteranilor de război, mărim cu 70% salariile bugetarilor și cu 300% pe cele ale demnitarilor.

PS: Ah… uitasem un alt titlu potrivit: ”Cine uită, nu merită”.

Etichete:, , , ,

Un comentariu pe “Despre eroi și morminte, varianta românească”

  1. pozeDECAT 11 octombrie 2015 la 3:49 PM #

    Am fost zilele trecute sa vad mausoleul din Marasti. Restaurat i programul Regio. Am ajuns acolo dupa maimulte intrebari de confirmare ca sunt pe drumul cel bun caci indrumarea rutiera e saraca pana la intrarea in Marasti. Adica ajungi acolo doar daca vrei cu orice chip si daca afli dinainte cum se ajunge. La fata locului al fost scarbit de mitocania „finantatorului” care a pus o placuta cu „Regio” si finantarea cu pricina fix pe monument, la nici 3 metri de placile cu adevaratii eroi. Regio a devenit astfel ultimul „erou” de la Marasti. Iar panoul urias cu investitia este inca pe loc si este amplasat, cum altfel, decat legat de monment. Adica niste marlani au ancorat panoul chiar de imprejmuirea istorica, dand cateva puncte de sudura ca sa fie siguri ca nu le pica reclama. Asa grosolanie … am sa fac o postare cu subiectul asta desi de mult timp nu mai am pornirea sa pun ceva pe blog.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: