Alina Gorghiu – Sinteză declarații la B1 TV, 12.10.2015

Gorghiu

  • Despre premier

Victor Ponta are o maladie, vorbeste de mine in fiecare zi, nu stiu ce il framanta asa de tare, am incercat sa gasesc resortul pentru aceste atacuri, cred ca este vorba de impotenta politica, ridicolul unui final de carieara. Nu m-ar deranja aceste atacuri, daca s-ar ocupa si de guvernare, dar dansul de dimineata pana seara s-a ocupat de injurii la adresa mea si la adresa multor colegi.

Nu cred ca DNA sau alte institutii pot fi instrumente in mana unui premier, eu nu voi face exercitii de retorica false.  Am sa cer public ca ANI sa faca in cazul meu o verificare a posibilelor incidente de integritate.  Eu nu voi face atacuri la persoana, am spus ca imi doresc sa vad rezultatele instantei daca este sau nu, un politician corupt.  Dansul a avut un atac marlanesc la adresa lui Vasile Blaga la motiunea de cenzura. Dar acestea sunt lucruri care tin de un echilibru pe care nu il mai are.

  • Despre investitii in domeniul sanatatii si al educatiei

Educatia si sanatatea sunt doua domenii prioritare pentru PNL, este anormal si nejustificat sa discuti mariri de salarii secvential. Niciodata nu s-a pus pe masa o lege a salarizarii. Am auzit astazi ca intentioneaza sa mareasca salariile profesorilor, pe noi nu deranjeaza aceste mariri daca sunt sustenabile. Dar cred ca si celelate categorii de bugetari si-ar dori o marire de salarii.

Sunt doua directii in care trebuie facute aceste investitii, in primul rand in pentru infrastructura  in care se desfasoara actul educatiei, dar si in directia continuarii pregatirii celor care fac educatie in scoli. Dar in Romania se pune problema numai a salariilor, mai ales acum ca suntem in an pre-electoral. Nu stiu daca premierul  s-a consultat cu domnul Dragnea pe acest subiect, pentru ca nu ne dorim sa mai asistam la o marire facuta in mod netransparent, asa cum s-a facut in domeniul sanitar.

Fara investitii si fara marirea numarului locurilor de munca nu trebuie sa maresti salariile, cred ca altfel suntem pe un drum gresit. In Romania somajul in randul tinerilor este un procent peste media europeana.

  • Despre votul prin corespondenta

Ar fi un esec pentru PNL daca nu vom reusi sa impunem PSD acest vot prin corespondenta. La nivel de discurs public toata lumea isi doreste si isi asuma acest proiect.  Dar noi am facut toate demersurile necesare.

Incapatanarea PNL este demna de aceasta cauza, am analizat proiectul, am depus o motiune de cenzura, am facut multe pentru acest proiect, dar astept sa vad ce se intampla saptamana aceasta, sa vad daca proiectul intra in plen, daca nu, vom mai avea actiuni. Eu nu cred ca domnul Dragnea va contiuna greselile premierului, cred ca presedintele daca va simti ca inca o serie de consultari va fi cheia in adoptarea votului prin corespondenta , va face aceste consultari.

  • Despre Primaria Bucuresti

In momentul in care PNL si-ar fi asumat un interimat la Primaria Bucuresti , PNL ar fi fost pus in situatia  de a vulnerabiliza bucuresteanul. PSD are mijloace de manipulare a opiniei, pentru noi ceea ce se poate, se poate, nu vom minti electoratul. Vom anunta curand pe cine vom desemna candidat la Primaria Bucuresti.

Nu sunt interesata nici de functia de primar si nici de cea de premier, avem un prim ministru desemnat, sunt interesata de votul prin corespondenta si de celalate proiecte PNL, dar si de faptul ca Victor Ponta sa fie acasa.

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: