Declarații Crin Antonescu – 19 aprilie 2016

crin antonescuDespre picajul lui Klaus Iohannis din sondaje

”Nu consider dramatic. Fluctuatiile in ceea ce priveste presedintii sunt normale, nu e primul caz la domnul Ioannis, a existat si o asteptare enorma. Exact asa cum in mod spectaculos, neasteptat, a venit un puseu, o crestere a increderii si a votului la momentul alegerilor, la fel de spectaculos vine aritmetic si o scadere. Adevarul e ca depinde de domnia sa (ce se intampla mai departe).” Întrebat dacă apreciază că actualul președinte mai poate câștiga un mandat, Antonescu a spus: ”Da, categoric ar putea sa o faca”.

Despre viitorul său politic

”Pentru ca este un partid pe care l-am condus si sustinut, îi doresc tot binele. Sunt la o distanta din ce în ce mai mare. Este exclusa revenirea în viata politica, asa cum am spus. Avem în comun trecutul, nu avem viitorul, dar asta nu înseamna ca nu îi doresc tot binele din lume si sper ca actualii conducatori, viitorii conducatori sa ia deciziile cele mai bune. (…) Nu voi candida la congres.”

Întrebat daca va renunta si la calitatea de membru de partid, Antonescu a negat. ”Daca nu se întâmpla ceva care sa ma scandalizeze, ca sa ma exprim ca Topîrceanu, peste masura, nu am de ce sa renunt. Este o calitate pe care mi-am asumat-o, sunt peste doua decenii si pentru mine a fost mereu un lucru pe care mi l-am asumat deschis si pe care îl port la vedere.”

”Am fost partas la un proiect politic care a esuat – USL. Am avut un proiect politic în fruntea PNL care a tintit sa faca din acest partid un mare partid de dreapta – a esuat. La vremea la care în 2012 erau alegerile locale m-am batut în interiorul USL, în negocierile care au avut loc, în campaniile electorale pentru colegi de-ai mei în a caror corectitudine credeam din toata inima. Jumatate din ei sunt în puscarii sau în procese. (…) Nu îmi reprosez, ca am facut-o cu buna credinta, dar constatarea ca a fost o investitie gresita este una apasatoare si care ca lider te face sa te gândesti. (…) Nu exista nimic în politica care sa ma retina pe viata, am facut-o cu pasiune, dar e destul. PNL-ul nu e cel mai mare partid de dreapta. Actualul PNL este mai mare decât m-am gândit eu, dar este un altceva mai mare. Eu am vorbit despre proiectul acelui PNL pe care l-am condus si, din acest motiv, am vorbit despre acel minim 20% la europarlamentare, pe care foarte multi l-au socotit foarte ciudat. Nu am niciun fel de plan politic si nu exista viitor, am renuntat.”

Despre Marian Munteanu

”Am neplacerea sa vad ca nu sta nimeni sa asculte, nu vine nimeni sa-l intrebe despre ce este esential totusi, programul, proiectul pe care domnia sa il ofera Bucurestiului si sunt discutii istorice sau pseudo-istorice despre chestiuni de acum 20, 25 de ani. Cred ca este important de cunoscut proiectul acestui om care, place sau nu place unora, este unul dintre personajele importante ale Romaniei post-comuniste. L-am intalnit o singura data pe dl Muntenu, acum 15 ani, pentru mine figura sa e legata de un timp si de un loc care sunt si pentru mine esentiale, vitale, Piata Universitatii 1990, deci incerc o emotie pozitiva.”

”Esential pentru a-l vota sau a nu-l vota, a-l sustine sau a avea incredere intr-un proiect politic Marian Munteanu este proiectul pe care acum îl produce.”

”PNL are un candidat despre care oricine poate sa spuna orice numai ca nu este interesant. Iar faptul ca aceasta agitatie, cu accente isterice, generate in jurul persoanei lui Munteanu tine agenda, cred ca este un semn bun pentru aceasta candidatura.”

Despre candidatura lui Tăriceanu

”Eu sunt bine dispus, dincolo de bunatatea mea fundamentala, ati vazut, nu zic nimic nici de domnul Basescu… domnul Tăriceanu va candida daca il va sustine cineva mai mare, intotdeauna a facut asta. Adica daca PSD-ul ii va da voie sa candideze sau il va pune sa candideze atunci va candida, daca nu, nu.”

Sursă: Stiripesurse.ro

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: