Reflectări în presă, săptămâna 18-24 aprilie 2016

Radu ZlatiAgerpres: Declarație de presă – Deputat PNL Radu Zlati: Domnule Premier, asigurați-vă că miniștrii cabinetului pe care îl conduceți respectă legislația

În special atrag atenția asupra faptului că Ordinul Ministrului Culturii nr. 54 din 17.03.2015, pe baza căruia se va organiza concursul, este unul în afara legii, deoarece conform prevederilor Legii 269/ 2009, conținutul acestui Ordin ar fi trebuit discutat și aprobat printr-o Hotărâre de Guvern, iar nu printr-un Ordin al Ministrului.

Gazeta de Cluj: Radu Zlati: Domnule Premier, asigurați-vă că miniștrii cabinetului pe care îl conduceți respectă legislația

Deputatul PNL Radu Zlati i-a sugerat Premierului să se asigure că miniștrii cabinetului pe care îl conduce respectă legislația cu privire la concursul pentru ocuparea postului de Director al Muzeului Țăranului Român.

DC News: Ce i se cere directorului de la Muzeul Țăranului Român. Acuzații din PNL pentru ministrul Culturii

Radu Zlati, deputat PNL, îl acuză pe ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, de organizarea unui concurs cu dedicație. Miza: schimbarea directorului de la Muzeul Țăranului Român. Zlati arată că sub conducerea actualului director, Virgil Nițulescu, MȚR a devenit una dintre cele mai vii prezențe în spațiul cultural autohton și nu numai. Fără o hotărâre de guvern, doar cu un ordin de ministru, se organizează un concurs pentru managementul MȚR.

Monitorul de Cluj: Cum votăm în 5 iunie?

“Este un demers legitim, din punctul meu de vedere. În instanță, a avut succes mai mare decât inițiativa PNL. Dacă se va ajunge la două tururi, va trebui ca Guvernul să dea o ordonanță de urgență, practic se va adăuga un tur de scrutin. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, atunci se va aplica doar de la următoarele alegeri. Desigur, această schimbare va avea efecte doar asupra campaniei electorale”, a explicat deputatul PNL Radu Zlati.

BZI.ro: Acuzatii din PNL pentru ministrul Culturii. Ce i se cere directorului de la Muzeul Taranului Roman

Radu Zlati ii cere premierului sa anuleze ordinul Ministerului Culturii, ”Problema pe care doresc sa o aduc la cunostinta Domniei Voastre, dar si opiniei publice, este anuntul public privind concursul de proiecte de management pentru Muzeul National al Taranului Roman (…) Concursul preia si introduce cateva prevederi care in fapt exced cadrului legal, si transforma un concurs deschis intr-unul cu dedicatie, sustine Radu Zlati.

Agerpres: Comunicat de presă – Grupul Parlamentar al PNL din Camera Deputaților

La dezbatere au participat Liderul  Grupului parlamentar al PNL Eugen Nicolăescu, inițiatoarea acestui proiect copreședintele OFL Lucia Varga, alături de colegi parlamentari cu expertiză în domeniul învățământului, sănătății, educației, muncii: Mariana Câmpeanu, Florica Cherecheș, Anton Doboș, Carmen Hărău, Horia Cristian, Cristina Pocora, Radu Zlati, precum și reprezentanți ai Academiei Române, ai Institutului Național de Statistică, ai Avocatului Poporului, ai organizațiilor profesionale și neguvernamentale, cu preocupări în domeniul demografiei.

 

 

 

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: