Predoiu & Ciucu

predoiu-ciucuPrima acțiune majoră întreprinsă de Cătălin Predoiu, în calitate de candidat al PNL pentru Primăria Municipiului București, a fost cooptarea pe lista consilierilor CGMB a lui Ciprian Ciucu – acesta renunțând la candidatura sa independentă (dar sprijinită de M10 al Monicăi Macovei) la primăria Capitalei și devenind membru PNL.

Desigur, Ciprian Ciucu iese, la o primă vedere, net câștigător (dacă PNL își va ține promisiunea) – căci indiferent dacă Predoiu preia sau nu mandatul de primar general, Ciucu va deveni viceprimar, ceea ce îi oferă o (neașteptată) platformă de formare și afirmare ca potențial candidat al PNL la PMB, în 2020.

Dar câștigul, consider eu, este general:

  • prin opțiunea sa, Predoiu se relevă a fi nu doar un tactician și un strateg de campanie (prin Ciucu el poate spera, în mod justificat, la afluirea unor voturi dinspre electoratul neafiliat politic) dar și un vizionar – aduce în echipa PNL București un om de construcție și viziune;
  • PNL câștigă nu doar printr-un transfer spectaculos, dar și prin îndeplinirea unui angajament – înoirea clasei politice, dialogul cu societatea civilă;
  • Bucureștii și bucureștenii au și ei de câștigat, prin fixarea unui om potrivit (Ciprian Ciucu) pe un loc potrivit în acest moment al desvoltării sale personale (viceprimar general al Capitalei).

Desigur, se pot naște comentarii, iar unele dintre ele au și apărut. Că oengistul nsotru este mai puțin oengist decât altul (faimosul Nicușor); că transferul în echipa liberală este o trădare a cauzei M10; că Ciucu nu ar trebui să fie cap de listă la CGMB, pentru că nu a mâncat salam cu soia (pardon, nu a lipit afișe). Etc, șamd.

Una peste alta, personal, consider că Predoiu & Ciucu reprezintă, ca tandem, mult mai mult decât Predoiu & Predoiu, și infinit mai mult decât Ciucu & Ciucu.

Desigur, la porțile Orientului nimic nu este sigur cu excepția bășcăliei. Dar mișcarea lui Cătălin Predoiu se cuvine a observată și salutată: denotă nu doar curaj, ci și viziune și capacitatea de a construi, nu chiar atât de des întâlnită la liderii național-liberali pe cât ar trebui. Mai rămâne de îndeplinit o condiție: ca domnul Ciucu să se integreze în eforturile de campanie ale echipei Predoiu.

PS: câteva elemente privind personalitatea lui Ciprian Ciucu: ”Ciprian Ciucu este director de programe, membru fondator si director al Centrului Roman de Politici Europene (CRPE). Potrivit informatiilor facute publice de CRPE, are experienta in sectorul non-profit, unde a lucrat pentru organizatii cunoscute precum „Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile”, „Centrul Educatia 2000+ (Soros Open Network)”. A acordat consultanta in cadrul mai multor proiecte de asistenta tehnica (Banca Mondiala, Comisia Europeana, USAID, DfID, Unicef, Matra) pentru diferite agentii si ministere din Romania si Republica Moldova. In perioada 2007-2013 a fost lector invitat la Universitatea din Bucuresti, unde a tinut cursul de managementul proiectelor in cadrul Departamentului de Studii Europene al Facultatii de Litere.” (HotNews) Ciprian Ciucu, în calitate de reprezentant al societății civile, a fost ales presedinte al Consiliului Național de Integritate (CNI) în 2015, dându-și demisia în vederea participării la alegerile locale 2016.

Etichete:, , , , , ,

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. În răspăr (LXI): Portretul robot al primarului – corespunde Predoiu? | Radu Zlati - deputat de Gherla - 28 aprilie 2016

    […] alte articole pe aceeași temă: PREDOIU & CIUCU […]

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: