Cristian Grosu (CdG) – România paralelă: rahatul în care a călcat guvernul Cioloș

spitalScandalul dezifectanților dialuați suprapus pe raportările false ale infecțiilor din spitale – precum și monopolul de facto pe care firma Hexi îl are pe mai multe domenii care țin de administrarea spitalelor – e un caz școală.
Un caz școală despre ceea ce noi am numit, la un moment dat”România paralelă” : fluxul ăla de țară care funcționează aparent după principii mafiote, dar a cărui protecție în fața regulilor, a administrației guvernamentale și chiar a luptei anticorupție (cu tot ce presupune asta – de la DNA la DIICOT și cele 1000 de feluri de servicii) arată coordonare, sincronizare și distribuție ”echitabilă”, precum și un ”hard” în spatele mecanismelor care asigură succesul în zonele strategice.

Numim aici ”zone strategice” pe cele la care nicio societate și nicio economie nu poate renunța : petrolul, Sănătatea, cerealele, digitalizarea/informatizarea și alte asemeneadomenii fără de care nicio țară nu mai poate sta pe hartă.

În cele ce urmează – punctele dubioase ale acestei afaceri pe care modul de funcționare și de protecție o ridică MULT deasupra unei simple afaceri mafiote din Sănătate : o ridică spre comandamentul României paralele.
Guvernul Cioloș nu a făcut altceva decât să calce în acest rahat reîmprospătat an de an de toate guvernele care au alimentat acest fel de Românie.

Să vedem, mai întâi, tabloul, în 7 tușe – despre cum stau lucrurile în spitalele din România – care sunt cele mai aseptice (e oficial !) spitale din Europa (vom vedea mai apoi de ce) :

1-, Potrivit unei anchete coordonate de Cătălin Tolontan și rostogolite cu tenacitate de GSP, compania Hexi (cu toate ”diviziile” ei, de la farma, la arhivare si la analizele de conformitate ale propriilor activități pentru câștigarea licitațiilor) are contractele pentru dezinfectarea a 2000 (două mii) de săli de operație din 40 (din cele 41) de județe ale României, iar dezinfectantul folosit e diluat în unele locuri la o concentrație de 10 ori mai mică decât norma.

Firma obține fonduri europene pentru urmărirea producției și informatizare – pentru ca lipsa de conformitate să poată fi finanțată cu banii altora.

2-, Spitalele românești sunt doar capătul lanțului: achizițiile se fac prin off-shore-uri – unde acționarii sunt secreți și unde banii se învârt ca în off-shore-uri

3- Analiza dezinfectantului livrat de Hexi – și a altor substanțe necesare acestui procedeu – e făcută de o companie afiliată lui Hexi.

4- Ministrul Sănătății iese marți, 4 mai, și spune că rezultatele analizelor cerute de minister arată că gradul de neconformitate al dezinfectantului livrat de Hexi este de sub 5 % !

5- Mențiune excepțională : cei care raportează acest grad de conformitate, sunt spitalele : adică aceiași inși (până la urmă vorbim despre oameni, cu CNP, nume, adresă etc – nu-i așa?) care până acum raportau cele mai mici procente de infecții intraspitalicești din Europa – 0,2%, față de 10% Austria (un link cu cifre și tot tacâmul – AICI).
E posibil ca raportările acestor oameni din spitale să ne situeze pe primul loc în lume la gradul de ”asepticitate” al spitalelor – dar nu avem datele de pe Terra.

6-, Odată ieșită la lumină compania Hexi – cu contractele, sesizările de neconformitate de-a lungul anilor, reclamațiile, plângerile și denunțurile – sare și DIICOT cu un comunicat :

procurorii Nu au făcut verificări (într-o speță care viza sănătatea populației cu tot ce se ascunde ca strategie națională în spatele acestui clieșeu) pentru că reclamațiile nu respectau procedura (un LINK AICI).

7-, Corpul de Control al premierului Cioloș intră într-o șerpăraie în care-l sabotează toată lumea : de la directorii de spitale, la Direcțiile Județene de Sănătate, la laboratoare de analiză, la nivelurile 2-3-4 din ministere, acolo unde se învârte pelteaua și licăre, din când în când, ledul roșu de contact cu România paralelă.

Să mai spunem că infecțiile din spitale și combaterea lor sunt chestiuni strategice, că de la Cotroceni – izvorul lacrimilor oficiale pentru executarea judiciară a infractorului Dan Voiculescu – se aude tăcerea și că lumea așteaptă ca guvernul Cioloș să rezolve o problemă care excede nu doar executivul unei țări corupte cu competență, strategie și profesionalism până în măduvă , ci excede însăși România care-i e accesibilă cetățeanului obișnuit.

Și acum la rând – considerații pe care mediul de afaceri cinstit le cunoaste – dar pe care le punem cap la cap :

1-, În România nu poți avea contracte cu 250 de spitale din 40 de județe decât dacă ”cineva” îți dă voie.

În cazul că acest principiu se abrogă dintr-un motiv sau altul, sunt mai mulți care trebuie să-ți dea voie.
Dacă, prin absurd, până și asta se abrogă și te crezi în Suedia sau Luxembourg, gradul de profesionalism trebuie să fie atât de mare, încât divizia de legal din companie trebuie să muncească zi de zi cu dovedirea acestui fapt.

În plus, serviciile de arhivare de care se ocupă Hexi pe lângă dezinfectare, analiză și curățenie (date sensibile, de sănătate, sau date managaeriale ale unui sistem finanțat prin plic, borsetă, valiză și comisioane – nu prin alocările de la buget) nu sunt lăsate la mâna oricărui prost de pe stradă.

2-, Offshore-uri : … Prețul substanțelor folosite în spitalele din România era manipulat prin paradisuri fiscale, acolo unde e greu de știut cine și cum trage sforile.

3-, Nicio sesizare din partea ”organelor” pentru faptul că analizele de conformitate ale furnizorului erau făcute în laboratoarele furnizorului.
Evident – nu e nicio problemă de economie de piață – să le afle și rezolve guvernul Cioloș, administratorul sfârcului de Românie care i-a mai rămas accesibilă cetățeanului de rând.

”Nu știam că nu avem laborator acreditat” – spune premierul.

Eu, unul, chiar aș băga mâna în foc că nu știa : ”laborator acreditat” înseamnă instrument independent de evaluare, recunoscut de o instanță judiciară,  a feluritelor afaceri din România paralelă – că e pe sănătate sau pe orice alt domeniu strategic.

4-, Ministrul Achimaș anunță că sub 5 % din analize sunt neconforme.

HăHăHă… ! S-ar fi auzit de la Cotroceni, acum câțiva ani, de la președintele jucător, în cazul – firește – că jucătorul nu era la curent cu România paralelă.

5-, Conformitatea de la punctul de mai sus e e produsul metastazelor din spitalele românești – acolo unde, de la managerii de spitale până la ultimul golan care păzește poarta și dă mai departe jumătate din leul obținut ca să te lase să-i duci mamei bolnave un corn la ora când ai scăpat de la serviciu – toată lumea înjură sistemul în timp ce întreține, finanțează, face parte și se face una cu sistemul.

Bun:
atunci când spitalele raportează un număr de infecții intraspitalicești de 20-30 de ori mai mic decât marile spitale din Europa (acolo unde firma de dezinfecție ar fi închisă iar patronii ridicați cu mascați pentru periclitarea vieții pacienților) – ce poți să faci tu, guvern :

să-i dai afară pe toți managerii, riscând blocarea sistemului și a centralei telefonice de la Palatul Victoria ?
Situația e asemănătoare cu plagiatele : cum să anulezi teze care ar lăsa fără rectori și decani și conferențiari și șefi de lucrări pe Mari fonduri europene sistemul de educație ?

Europeanul din fiecare dintre noi știe că o atare boală dispare în generații la scară istorică și că, de vreme ce ai consimțit să rămâi aici, își asumi inclusiv ”înțelegerea” pentru momentul ”istoric” în care ai avut ghinionul să te naști.

Nu, medicii nu pleacă în Vest doar pentru lefuri mai bune : o spun în cunoștință de cauză, ori de câte ori unul din copiii mei, student la medicină, mă întreabă care e pragul roșu care ar trebui să-l pună în gardă că e timpul să fugă de aici ca să se salveze ca om.

6-, DIICOT spune că plângerile și reclamațiile împotriva Hexi nu respectau procedurile …

Ne întoarcem la ”HăHăHă…!” :

cum adică : ascultăm sau citim aproape zilnic (cu o plăcere bolnăvicioasă, aș zice) interceptări și stenograme de interceptări vechi de 4-5-8 ani, iar o sesizare care vizează un domeniu strategic – îmbolnăvirile din spitale din cauza infecțiilor pe care o firmă din România paralelă nu le combate din cauză de neconformitate protejată – e suspectă de lipsă de procedură ? ”HăHăHă…!”

7-, Ei, da: Atunci când presiunea din societate e atât de mare încât concurează de la egal cu contrapresiunea din România paralelă, găsești o ”victimă” sigură :

un guvern neangajat politic, neasumat de nimeni (nici măcar de domnul curajos și dichisit de la Cotroceni), fără pârghii legislative și fără posibilitatea de retragere ”pe poziții dinainte stabilite” :

N-ar fi prima oară – legile securității naționale au fost basculate în Piața Victoriei (deși în Parlament – acolo unde există inițiatori pentru orice populism – se freacă menta), legile salarizării, care presupun o puternică componentă politică (oriunde în lumea asta – de la Washington la Togo) tot acolo sunt deversate, aberațiile halucinante din ultimii 2 ani (schițate de cuplul Ponta-Teorovici) privind alinierea la programele pe fonduri europene tot acolo sunt trimise la decontare.

Ministrul Sănătății, Dl. Achimaș Cadariu, anunța ieri, miercuri, că vor urma atacuri la persoana și la deciziile sale, lăsând să se înțeleagă că presa lucidă și societatea civilă în care au mai rămas măcar câțiva civili are ceva cu mandatul său :

Doctore, eu, cetățeanul, cred altceva :

cască ochii la șerpăraia în care ai intrat – nu atât ca medic, ci, mai ales, ca om : ești în poziția privilegiată de-a vedea și simți pe propria epidermă : să ai ce povesti și chiar scrie nepoților despre cele mai multe Românii pe care tocmai le străbați.
NU trebuie să pleci acum, dacă ai reușit să nu pleci după greșelile din scandalul E-coli (un LINK lămuritor AICI) : dar pune mâna și amputează – dacă într-adevăr ai ceea ce (din punct de vedere anatomic, firește) asigură succesul într-un joc precum cel pe care-l joci : coaie, creier, plămâni.

Dacă noi nu putem uita, n-ai voie să uiți nici dumneata cum ai ajuns ministru : după oferta României paralele – cu junele foto în chiloți, care ar fi urmat să fie ministru înainte de a-și fi terminat studiile, numai pentru că era prieten, partener și – hai s-o spun și pe asta: -”complice”, cu dl. Bușoi. Arată-ne tuturor că ești mai bun ca el.

***
Trei note și un PS lămuritor :

a-, de când conducerea PSD a decis să rămână în sfera penală, fostul premier Victor Ponta ia în miștocăreala lui a la Adrian Năstase în tăbarcă guvernul actual :

fostul premier este unul din produsele experimentale ale României paralele – ”proiectul pilot” al mafiilor care concurează – de la legislație la număratul banilor – în toate sistemele strategice ale României la care avem acces noi, cetățenii obișnuiți.

b-, nefiind politic, guvernul actual Nu are (și probabil că nici nu va avea timp să facă rost de ele) ledurile roșii ale telefoanelor directe cu România paralelă. Mai are câteva luni să învețe când să ridice receptorul și când nu.

c-, pentru cine crede că merită să înțeleagă, într-un ceas-două,  ce se întâmplă în România sa și în România paralelă, recomand articolele de pe blogul lui Cătălin Tolontan (LINK – AICI) cu mențiunea că articolele-referință de la finele textului său configurează tabloul acestui scandal. Eu, unul, cred că toată lumea merită să facă un efort și să afle…

PS :
Ca cetățean și pacient, am trecut prin două (din mai multe) operații în același loc din sărmanul meu stârv : a doua oară mi-a fost neclar dacă principala cauză a intervenției a fost o infecție dobândită în spital din cauza neglijenței cu care s-a făcut dezinfecția :

medicul care m-a operat mi-a îngăimat ceva, fără să treacă asta în fișă – căci raportările din spitale sunt falsificate pentru protecția României paralele – despre ”libidușii” din sala de operație sau despre contaminarea probei. Nu insist : excepționalul profesionist mi-a povestit de ce a ales să rămână în România, în pofida cancerului din sistem.

Peste 500 de ani, dacă bietele mele ciolane vor fi descoperite când se va săpa fundația pentru sediul unei companii planetare, cercetătorii cu țeste mari și degete mici vor exclama doar atât : ”Să-ți bagi picioarele! : bărbat, fumător, cu 12-14 ore de muncă de birou și câteva tone de andrenalină filtrate, trăind în Avansat-coruptul Mediu : cum dracu de-a rezistat zeci de ani la o durere zilnică tenace și fără leac ?

Nu se va articula nimic despre cuvântul Hexi.

sursa: Curs de Guvernare

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: