Declarație de presă: Necesara privire în oglindă

Radu Zlati

Cu o zi în urmă, doamna primar-pentru-o-noapte Clotilde Armand, reprezentanta USB în Consiliul Local al Sectorului 1 București, a avut o ieșire de presă violentă împotriva președintelui Klaus Iohannis și a primarului general al Bucureștilor, Gabriela Firea (PSD).

Nu îl voi apăra pe domnul Președinte, domnia sa are la dispoziție, dacă dorește, mijloacele adecvate pentru a demonstra cu asupra de măsură că doamna Armand bate câmpii cu grație. Nici nu voi combate în apărarea doamnei Firea – nu de alta, dar cred că gura păcătosului adevăr grăiește, iar doamna Armand are, în cazul respectiv, dreptate.

Dar, pentru sănătatea vieții politice românești, aș dori să fac o recomandare doamnei Clotilde Armand, cu respectul cuvenit aceleia care are în spate votul a mii de cetățeni români.

Stimată doamnă, înainte de a vitupera împotriva unei presupuse cârdășii între Președintele statului român (care are ca și dvs. legitimarea votului popular, dar la o scară de mărime care vă este inaccesibilă!) și clasa politică, între acesta și PSD sau între PNL și PSD, duceți-vă, vă rog, într-o încăpere dotată cu o oglindă.

Priviți în acea oglindă și veți vedea o persoană care, printre altele (într-un gând și simțire alături de colegii din USB aleși în calitate de consilieri locali de către bucureșteni) a dat consiliile locale ale sectoarelor, precum și Consiliul General al Municipiului București, pe mâna PSD, prin votul acordat nu cu multe zile în urmă. Cu alte cuvinte, domnia voastră și partidul din care faceți parte sunteți co-părtași la majoritățile pesediste care vor aproba, de acum încolo, orice abuzuri ale primarilor de tip Firea-Pandele.

Și ori de câte ori veți dori să mai condamnați, pe drept sau nedrept, abuzurile administrației locale PSD, întoarceți-vă la oglinda amintită mai sus, și, spunând ceea ce veți dori să spuneți despre Firea și comilitonii acesteia (aveți acest drept, iar eu voi fi printre primii care să vi-l apere, la nevoie) poate veți nutri un sentiment căruia noi îi spunem ”rușine.” Rușinea că ați fost complice la punerea clicii PSD în fruntea bucatelor: în mod direct la sectorul 1, și prin colegii de partid, la CGMB și celelalte sectoare.

Radu Zlati,

Deputat PNL

Etichete:, , , , , , ,

3 comentarii pe “Declarație de presă: Necesara privire în oglindă”

 1. Andrei Nicolaescu 6 iulie 2016 la 4:09 PM #

  Domnul Zlati, de unde va luati informatiile, de la Antena 3? Sau scrieti in cunostinta de cauza asemenea aberatii, poate poate intrati in gratiile Alinei Gorghiu si va pune pe lista de la parlamentare din toamna? Dar la 8-10% cat se prevede procentul PNL la urmatoarele alegeri, sunt slabe sanse pentru dumneavoastra cu articole din astea de 2 lei, care nu se bazeaza pe nimic real… Fost profesor, rusine! Rade toata Gherla si Apahida de ce SF-uri debitati pe aici, doar pentru a capta bunavointa unor viitori condamnati penali… In primul rand, la CGMB nu a avut loc niciun vot pana in prezent. Prima sedinta extraordinara a CGMB se desfasoara maine 7 iulie de la ora 12. Apoi, pentru a nu mai exista manipulari si nelamuriri, pana acum s-a votat la nivelul Consiliului Local al Sectorului 1 (din care face parte si doamna Clotilde Armand) doar pentru postul de viceprimar. PNL are deocamdata doar 4 voturi, 2 locuri in Consiliu fiind neocupate (Nazare nu s-a decis daca renunta la fotoliul de deputat, iar consilierul PNL ales, Marin Petrescu Marius si-a dat demisia)… Pentru postul de viceprimar au participat Daniela Popa (UNPR) si Steluta Todea (PNL). Din cei 4 consilieri PNL, 3 au votat cu Steluta Todea (PNL), unul nu si-a exprimat votul. Cei 6 consilieri USB prezenti s-au abtinut [Cred ca e usor de inteles de ce s-au abtinut. Toti consilierii PNL din mandatul 2012-2016 ai lui Chiliman sunt cercetati si trimisi in judecata de DNA pentru activitatea lor din Consiliu din aceasta perioada. Mai pe romaneste, la Sectorul 1, consilierii PNL = consilierii PSD]. Daniela Popa (UNPR) a obtinut 13 voturi: 9 PSD+UNPR, 2 ALDE, 2 PMP… Acesta a fost singur vot inregistrat pana acum intr-o sedinta a CLS1… Deocamdata PNL este complicele PSD in Parlament la votul tuturor aberatiilor din ultima vreme (pensii speciale parlamentari, dezincriminarea conflictului de interese, etc… si cu siguranta, vor mai urma si altele asemenea)!

  Apreciază

  • Radu Zlati 6 iulie 2016 la 7:03 PM #

   La sectorul 1, anterior sedintei de vot, s-a propus USB o alianță USB-PNL-PMP, care ar fi putut arunca PSD în opoziție; de asemeni s-a propus lui CA poziția de viceprimar. USB a refuzat și, prin votul de abținere, a cauționat victoria alianței PSD-UNPR. La fel va fi și la celelalte sectoare.
   PS Mulțumesc pentru documentarea asupra umilei mele persoane.

   Apreciază

Trackback-uri/Pingback-uri

 1. Să râdem cu Clotilde Armand | Radu Zlati - deputat de Gherla - 12 iulie 2016

  […] Declarație de presă: Necesara privire în oglindă […]

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: