Să râdem cu Clotilde Armand

Radu ZlatiEste drept, logica ne spune că ”oricine poate spune adevărul”, deci inclusiv o persoană care, de-a lungul timpului, a mai lansat în spațiul public destule baliverne (nu, cuvântul nu derivă de la faimosul, și drag mie, Jules Verne). Să mergem la sursă:

De ceva vreme, liderii PNL îl curtează insistent pe Dacian Cioloş pentru a se înscrie în partid. Aceasta denotă subţirimea resurselor umane de care dispune PNL, un partid lipsit de lideri credibili, de anvergură națională – dar denotă şi panica în care au intrat liderii liberali, conştienţi fiind că sunt pe cale să piardă în mod categoric alegerile parlamentare. /…/ PNL rămâne un partid nereformat, corupt şi clientelar, care a dezamăgit cetățenii ce şi-au pus speranțele în acesta.

Să punem punctul pe ”i”: da, Partidul Național Liberal îl curtează, de ceva vreme, pe Dacian Cioloș, fără a face vreun secret din acest fapt. Dar asta nu din cauza subțirimii resurselor proprii, ci din aceea că PNL își dorește nu un premier bun, ci unul foarte bun, și cu un exercițiu pe această importantă funcție. Ca să parafrazăm, aproape toți membrii BPN al PNL poartă în raniță bastonul de premier, însă domnul Stolojan, având o vârstă și fiind plecat puțin la Bruxelles, domnul Boc fiind fixat la Cluj, iar domnul Tăriceanu alegând altă barcă politică, se pare că Cioloș a devenit o alternativă la un premier din surse proprii. Repet, nu din cauză că nu am putea pune la masa executivului un premier (ambii copreședinți ai acestui moment ar putea fi bune soluții pentru șefia executivului), ci din cauză că ne dorim nu un prim-ministru bun, ci unul cu experiență anterioară și foarte bun în exercitarea mandatului.

Cât despre panica pierderii alegerilor parlamentare, cred că doamna Armand a început să compună bancuri de tip Erevan: da, este adevărat că liberalii sunt panicați la gândul unei catastrofe la parlamentare, doar că nu vor pierde, ci vor câștiga alegerile din iarna acestui an, nu sunt panicați, ci determinați să facă tot ceea ce trebuie pentru ca PNL să devină cel mai puternic partid din România.

Cât despre partidul corupt, nereformat și clientelar, dacă nu ar fi de râs, atunci aș plânge. PNL are un cod de integritate aplicat, şi nu doar pe hârtie; PNL a fost curățat (în mare parte, nu că nu ar mai fi de lucrat în această direcție) de persoanele corupte sau cu probleme legale; PNL a propus și susținut modificarea legii electorale tocmai pentru a decupla partidele de sistemul clientelar care devenise aproape o necesitate pentru orice partid cu pretenții de guvernare.

Dar ca tu, vector de imagine a unui partid care și-a înghesuit pe listele de consilieri la București în marea majoritate rude și prieteni de familie ai liderilor, să vorbești despre sisteme clientelare ale altor partide, este de râsul curcilor. Adevărat, partidele mari au o istorie discutabilă și uneori chiar dubioasă în ceea ce privește selectarea unor membri, sau în administrarea relațiilor dintre politic și economic. Dar ca partid nou, ivit din spuma mării, USB este deja tarat de probleme în ceea ce privește selectarea reprezentanților săi. Și când ai încasat zeci de milioane de lei pentru că ai fost parte a jafului național numit afacerea Bechtel, parcă ar trebui să dovedeşti mai multă precauție atunci când vorbești despre corupție și clientelism.

Alte articole pe teme similare:

Etichete:, , , , , ,

3 comentarii pe “Să râdem cu Clotilde Armand”

 1. bursumac lucia 12 iulie 2016 la 12:13 PM #

  Cei doi copresedintii posibili premieri??!!…da foarte amuzant😝

  Apreciază

 2. bursumac lucia 12 iulie 2016 la 12:48 PM #

  Sa ne distram deci:copresedintii posibili priministrii??!!!😝

  Apreciază

  • Radu Zlati 12 iulie 2016 la 6:13 PM #

   de ce nu? Regula zice că șefii de partide care ating majoritatea devin premieri.

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: