Nimic despre Clotilde Armand

ZlatiCând ai o experiență politică de doar jumătate de an și o cultură politică până la genunchiul broaștei, ușor este să cazi în ridicol, emițând panseuri despre viața politică. Cazul unei doamne consiliere de la CL Sector 1. Domnia sa acuză PNL că a făcut blat cu PSD, ”împărțindu-și teritoriile și orașele”. Da, stimată doamnă, ne-am dat mâna peste țară cam tot așa cum republicanii și democrații își dau mâna peste SUA, împărțindu-și variile funcții politice eligibile; sau precum laburiștii și conservatorii în Anglia, împărțindu-și primăriile și locurile în parlament. Când veți fi organizat pe bune măcar vreo două rânduri de alegeri, veți ști atunci că, dacă adversarii au un candidat imposibil de învins, nu aloci resurse semnificative (umane, financiare sau de altă natură) pentru a le irosi într-o înfrângere scontată. Asta nu înseamnă ”opoziție de fațadă”, ci înțelegerea unor mecanisme electorale și pragmatism. Dar, de unde nu-i, nici noi nu cerem.

Desigur, nu am pretenții prea mari de la o persoană care dorea ca parlamentarii români să muncească 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână (nu cred că există vreun precedent, poate Coreea de Nord să aibă acest sistem?).

Nici de la un politician care își fundamentează solicitarea ca Parlamentul să fie redus la 300 de membri (200 deputați plus 100 de senatori), pe invocarea exemplului SUA. Dacă doamna consilier nu știe, îi spun eu că SUA este un stat federal, și pe lângă numărul parlamentarilor membri ai Congresului, domnia sa ar fi trebuit să adauge numărul deputaților și senatorilor din adunările legislative ale tuturor statelor membre ale Uniunii – asta dacă dorea să fie corectă în argumentație.

Pour la bonne bouche, îi comunic doamnei absolvente a MIT că prea frumosul stat Massachusetts, unde a locuit câțiva ani de zile, la cei aproape 7 milioane locuitori ai săi are 3 senatori și 7 deputați în Congresul SUA. Dar cetățenii statului mai susțin financiar 160 de deputați și 40 senatori care formează legislativul statului Massachusetts . Cu alte cuvinte un stat de 7 milioane locuitori are cam tot atâți parlamentari pe cât va avea jumătate din România, după alegerile parlamentare din acest an. Ori doamna care dă PNL lecții de morală politică știa aceste lucruri, și atunci poate fi bănuită de oarece carențe de morală a comunicării publice, ori nu le știa, ceea ce denotă carențe de alt gen.

Cam atât despre un non-eveniment – poziționările în fals ale unei persoane politice căruia, nu-i așa, nu i-am spus numele ca să nu îi creștem notorietatea – oricum, are prea multă. Părerea mea!

PS Repet, la București nu a fost non-combat din partea PNL. Ci acumularea unor greșeli, unele cu voie altele fără de voie, unele cu rădăcini adânci în trecutul organizațiilor locale, care toate au dus la un eșec usturător. Dar doamna de care făcui vorbire nu ar trebui să acuze PNL, ci să-i mulțumească – deoarece pe voturile pierdute de către PNL și-a clădit un oarece partid, efemera glorie.

Etichete:, , , , , ,

4 comentarii pe “Nimic despre Clotilde Armand”

 1. Arthur 7 iulie 2016 la 2:32 PM #

  Stimate domn Zlati,intrucat am constat ca sunteti un politician rational,devotat PNL,va comunic niste date despre votantii bucuresteni pe care,din pacate,organizatia de bucuresti le ignora sau le stie,dar nu le ia in seama! fac asta din pozitia de bucurestean ,nascut ,crescut,cu 3 generatii in urma si cu 2 in viitor!
  1. Eectoratul bucurestean de azi nu mai este compus din oameni ca mine,participanti activi la „fenomenul PU” si la marsurile si mitingurile dreptei anilor ’90 decat in proprtie de maxim 30%. Si aceasta este satula de modul in care a fost exploatat bugetul Bucurestiului in ultimii 20 de ani,ani in care numai un primar a fost bucurestean get -beget si ala Sorin Oprescu!
  2.Absorbtia PD in PNL a creat multa dezamagire printre simpatizantii PNL din Bucuresti,PD fiind partidul care i-a dat pe Basescu si Videanu,care au dispretuit orasul si locuitorii lui si care au jefuit bugetul si proprietatile orasului. Aceasta a dus,numai in familia mea,la absenta de la vot a sotiei si fiului meu,care pana acum votasera constant Dreapta. Si asta s-a vazut la nivel macro in absenteism,ajungandu-se la alegerea madamei Pandele moldo-ilfoveanca cu cca. 250.000 de voturi!
  3.Propunerile PNl au fost brambura,fara o incercare cat de cat a alege un candidat care sa capaciteze tocmai putinul electorat liberal ramas in Bucuresti si sa atraga si ceva din electoratul cultivat ,mai ales cel tanar.Pana la urma totusi Marian Munteanu era recunoscut de bucurestenii traitori ai vremurilor si poate ar fi atras si ceva tineri. Dl. Predoiu ,cu regret,nu are carisma mai de loc si mai este si asociat cu EU,Base si PD,asa ca….
  4. Daca nu veti face ceva radical,cu profesionism si onestitate,veti pierde la parlamentare Bucurestiul definitiv,iar cu ALDE la putere 4 ani se va destrama si PNL. Parerea mea!

  Apreciază

  • Radu Zlati 7 iulie 2016 la 11:05 PM #

   aveți dreptate pe ici-colo (nu zic pe unde, să nu îmi iasă vorbe). Nu și la punctul 4, vă asigur. Dar, vorba aceea, ce mai este sigur în zilele noastre?

   Apreciază

   • Arthur 10 iulie 2016 la 11:39 AM #

    Sper ca nu va ganditi la o rezolvare tip USL,caci pe mine m-ati pierdut definitiv!Altfel non-combat-ul nu a adus decat infrangeri,pe toate planurile ,ca si automultumirea de altfel,asa ca…. Succes!

    Apreciază

Trackback-uri/Pingback-uri

 1. Să râdem cu Clotilde Armand | Radu Zlati - deputat de Gherla - 12 iulie 2016

  […] Nimic despre Clotilde Armand […]

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: