Domnule Erdogan, aiasta nu se poate!

Radu ZlatiAm atras atenția, pe mediile de socializare sau aici, că președintele Turciei, Erdogan, își întreprinde nestânjenit propria sa lovitură de stat. Iată că după miitari și jandarmi, după magistrați și funcționari publici, a venit rândul educatorilor să fie obiectul prigoanei statului turc, confiscat de către Erdogan și gruparea sa. Mii de profesori suspendați, sute de decani demiși, iată bilanțul de până în acest moment al unei ”revoluții culturale” iscată la ordinul unuia care a absolvit o facultate cu un an înainte ca aceasta să existe.

Dar zelul neo-otoman nu se oprește la granițele statului turc. Recent Erdogan a solicitat (se pare – autoritățile române nu au confirmat o cerere expresă în acest sens, nu avem un răspuns oficial autohton la alegațiile consulului turc) întreruperea activității a 11 instituții de învățământ care funcționează în România.

Dacă Erdogan ar ști istorie, atunci ar cunoaște că nici în perioada fanariotă sultanii nu ordonau cu privire la deschiderea sau închiderea unor instituții care funcționau în principatele românești, căzute sub botforii osmanlâi.

Ceea ce știu eu, este că respectivele instituții școlare (câteva școli ”Spectrum” și câteva licee, unele prestigioase) funcționând sub umbrela ”Lumina” dispun de acreditări de funcționare conform legilor românești, că programa din aceste școli respectă curricula românească, și că, până în acest moment, la dispoziția opiniei publice românești nu a fost furnizată nici o informație conform căreia în respectivele istituții să aibă loc un proces de îndoctrinare (religioasă sau de altă natură).

Astfel încât, la solicitarea guvernului turc (dacă ea chiar a existat) ar trebui ca premierul României, sau ministrul Educației Naționale, să spună scurt (precum un premier din secolul XIX, prințului Carol): ”Aiasta nu se poate!”

Etichete:, , , ,

Un comentariu pe “Domnule Erdogan, aiasta nu se poate!”

  1. ioan 22 iulie 2016 la 2:25 PM #

    la noi trebuia lovitura de stat cand Başescu era sef de stat pentru ca a distrus Romania, a dus-o înapoi cu 26 de ani si mai are obraznicia sa spuna ca are cel mai bun profil sa ajunga prim ministru cu PMP-lui. Partidul Miscarii Parasutiste.
    Nu stiu ce se va intampla in Turcia cu masurile lui Erdogan, bine nu va fi acolo

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: