Sinteză declarații Alina Gorghiu în cadrul emisiunii ”100 de minute” (Antena 3)

gorghiu_alina6_1Despre cazul Bogdan Olteanu

 • Este nevinovatia nu doar a lui Bogdan Olteanu, ci a oricarui om care merge intr-o instanta sa-si arate aceasta nevinovatie pana la o sentinta finala. Sa stiti ca daca ploua afara este vina Alinei Gorghiu, ca ninge afara este tot vina Alinei Gorghiu, daca Ponta are o problema tot vina Alinei Gorghiu este si indiferent cine are pe lumea aceasta ceva în neregula, vina imi apartine tot mie din perspectiva lui Ponta. Nu ma astept sa treaca 24 de ore sa nu ma pomeneasca, ar fi revelatia deceniului sa nu aiba Ponta numele Gorghiu pe buze.
 • Cred ca Bogdan Olteanu este un om corect, ramane ca ancheta sa stabileasca foarte clar care sunt concluziile. Nu pot eu sa ma pronunt pe ele, insa sunt mahnita cand vad ca unii oameni folosesc politic nefericirea altora. Nu stiu cum se va solda speta Bogdan Olteanu, dar sa arunci cu noroi in altii doar pentru faptul ca iti e tie bine pret de 24 de ore pe pagina de Facebook, mi se pare o marlanie, ca sa nu o cataloghez mai dur. In 2008 nu faceam parte din staff-ul de campanie si nici nu eram parlamentar, eram colega si asociata cu Bogdan Olteanu într-o societate de avocatura.

Despre acuzatia ca Lucian Isar isi doreste sa preia conducerea BNR in contextul criticilor aduse Bancii Nationale

 • Este o aberatie, nu vreau sa intru in astfel de scenarii, sotul meu a criticat BNR constant, cu foarte mult timp inainte de a se casatori cu mine, nu este membru de partid.  Sotul meu a functionat in sistemul bancar, este meseria lui, este un om care a facut pasi importanti, nu a avut nicio treaba cu politica si vreau sa stea departe de politica.

Despre presupusele fonduri ilegale pentru campania PNL din 2008 via dosarul Tariceanu-Olteanu

 • Astazi a fost ziua in care am aflat si eu aceste informatii, care urmeaza sa se confirme sau infirme, nici macar o secunda nu am auzit in interiorul PNL de un asemenea scenariu. Exclud orice fel de intamplare de acest fel, dar instanta va spune daca a fost in 2008 campania finantata cu fonduri ilegale, nu vreau sa planeze asupra PNL asemenea lucruri.
 • Eu ma feresc sa comentez dosare, pentru ca nu stiu ce se afla in ele, nu mi se pare deloc senzational ora la care incepe audierea unui caz. Vreau sa va spun un lucru pe care l-am constatat la domnul Tariceanu, nu te poti plange la infinit de faptul ca esti victima, a fost parte a guvernului, a acestui sistem, as vrea si eu sa stiu cum a imbunatatit acest sistem, atunci cand a putut.  Cred in responsabilitatea omului politic, daca mi s-ar intampla ceva, ma dau la o parte si imi rezolv aceste probleme. In vreme ce unii merg in instanta si incearca sa raspunda justitiei, altii incearca ca evite aceste lucruri, asa cum face domnul Ponta. Suntem toti egali. Cred ca atunci cand esti acuzat de un lucru sau cand asupra ta planeaza o suspiciune trebuie sa iti rezolvi aceasta problema, nu poti sta in Parlament alaturi de colegi.

Despre declaratiile lui T. Basescu referitoare la functionarea Justitiei

 • Sa stai sa vezi statul roman cum se darama sub tine 10 ani si sa nu faci nimic si sa spui ca statul roman functioneaza, iar dupa 10 ani sa te apuci sa decredibilizezi institutiile statului, discursul domniei sale nu mai are legatura cu oameni, ci cu institutii. Intotdeauna se intampla abuzuri , in toata lumea , nu doar in Romania.
 • La nivel de principiu niciun denunt in sine nu poate constitui capat de acuzare. Intotdeauna instanta are in vedere si alte lucruri din dosar. Nu stiu cand se va termina cu aceste denunturi. Este foarte greu sa crezi ca cineva aflat de mult timp in puscarie poate prezenta garantie in ceea ce priveste denuntul facut.

Despre acuzatiile lui M. Calimente aduse PNL in contextul schimbarii modului de comunicare publica a reprezentantilor PNL

 • Adriana Sfatoiu coordoneaza departamentul de comunicare, unul dintre motivele pentru care comunicare nu a fost buna in campania pentru locale este ca nu au fost mesaje unitare. S -a incercat eficientizarea pe acest domeniu si isi face treaba foarte bine doamna Saftoiu, se incearca coordonarea celor care merg la TV, ei trebuie sa mearga si sa sustina punctele de vedere ale partidului. Mie imi este drag domnul Calimente, dar faptul ca a descoperit la doi ani de la fuziune ca sunt basisti in PNL, cred ca se ascunde de fapt altceva aici . Oamenii de caracter nu fac acest lucru.

Despre alegerile parlamentare si sondajele de opinie din interiorul PNL

 • La alegerile parlamentare in primul rand se evalueaza activitatea si criteriile de integritate, dar luam in vedere si o improspatare a Parlamentului, sunt convinsa ca vom avea un procent consistent de oameni noi, tineri in politica.
 • Scorul de la Bucuresti la locale a dat senzatia de un dezastru pentru PNL, dar in realitate suntem cu foarte putin in spatele PSD. Alegerile parlamentare imprima directia pentru urmatorii 4 ani, profilul lui Dacian Ciolos este un profil corect pentru un premier liberal. Noi in toamna decidem si vom discuta. Nu am auzit nicio discutie in interiorul PNL despre domnul Borc.
 • Intotdeauna se testeaza persoanele, dar exclud numele doamnei Pruna. Din cate stiu eu doamna Raluca Pruna nu este testata si stiu ca nici dansa nu este interesata.
 • Toate sondajele sunt platite, achitate de catre partid, nimeni nu participa cu bani.

Despre un eventual Congres, subiect lansat de unii liberali

 • Fiecare are dreptul sa isi spuna opinia in interiorul partidului, nu ma deranjeaza sa spuna ca si doresc un congres, dar majoritatea nu isi doreste acest congres, acest lucru ar distrage atentia de la alegerile parlamentare.

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: