Reflectări în presă, săptămâna 24-30 iulie 2016

Radu ZlatiAgerpres: Declarație de presă Deputat Radu Zlati (PNL) – Când se plagiază o lucrare de doctorat, nu este un singur vinovat!

consider că cel care și-a îndeplinit în mod defectuos sarcina coordonării unei lucrări de doctorat care a fost realizată prin uzul plagiatului ar trebui să sufere sancțiuni din partea comunității academice, sancțiuni stipulate clar în lege și stabilite de către un for din afara sistemului universitar — pentru a nu lăsa loc pentru exercitarea de presiuni pornite din subiectivitate sau diferite interese, personale sau de grup, din chiar lumea universitară.

Hotweek: Mii de profesori suspendati, sute de decani demisi. Radu Zlati despre Revolutia Culturala din Turcia

Am atras atenția, pe mediile de socializare sau aici, că președintele Turciei, Erdogan, își întreprinde nestânjenit propria sa lovitură de stat. Iată că după miitari și jandarmi, după magistrați și funcționari publici, a venit rândul educatorilor să fie obiectul prigoanei statului turc, confiscat de către Erdogan și gruparea sa. Mii de profesori suspendați, sute de decani demiși, iată bilanțul de până în acest moment al unei ”revoluții culturale” iscată la ordinul unuia care a absolvit o facultate cu un an înainte ca aceasta să existe.

Cluj Today: Când se plagiază o lucrare de doctorat, nu este un singur vinovat!

Scandalul politicienilor vinovați sau presupus vinovați pentru faptul că și-ar fi plagiat lucrările de doctorat a ocupat zile în șir prima pagină a ziarelor, minutele din vârf de audiență în emisiunile televiziunilor de știri etc. Dar nu am abordat în mod suficient problema, la fel de dureroasă, a universitarilor care au tolerat, încurajat sau chiar creat acest cancer al lumii intelectuale românești: plagiatul unei lucrări cu caracter științific.

radu zlati

Monitorul de Cluj: Cât au muncit deputații clujeni în ultima sesiune parlamentară

Radu Zlati (PNL) a avut 36 de inițiative legislative, dintre care amintim o propunere legislativă privind activitatea de prevenţie în sănătate, una privind Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, precum și o propunere legislativă pentru modificarea  unei ordonanțe de govern privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc. 14 inițiative ale acestuia au fost promulgate legi.

Agerpress: Declarație de presă deputat Radu Zlati: Cine educă tineretul de azi și de mâine?

Începutul trebuie să fie identificarea cauzelor și asumarea politică a faptului că trebuie să reclădim nu doar la modul generic România, ci, la modul cât se poate de concret, întreg învățământul românesc. Pentru că a continua pe drumul pe care se află azi învățământul românesc nu este un răspuns, ci doar un prilej de confirmare a neputințelor noastre.

Palo.ro: Comunicat de presă – Deputat PNL Radu Zlati

Anunțarea rezultatelor examenului de titularizare în învățământ 2016 confirmă, pentru a nu știu câta oară, situația dezastruoasă a învățământului preuniversitar românesc.

xx

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: