Cioloș – Da, Prună – Ba! Despre diferențele dintre tehnocrații-de-bun-simț și tehnocrații-doar-atât.

familieAzi premierul Cioloș se va adresa Consiliului Național al PNL, o premieră pentru partid dar și pentru dânsul. Vom vedea, din discurs dar și din reacțiile sălii, nu doar cum i s-a potrivi pălăria de premier penelist, dar și bastonul de lider al PNL. Din punctul meu de vedere sunt dispus să urmez, indiferent de calitatea mea – soldat de rând sau purtător de trese și stele – orice lider PNL, mai vechi sau mai nou în partid, care mă va convinge că: (1) ține la acest partid, îi valorizează trecutul și prezentul și (2) este cu adevărat un om de dreapta, respectuos și respectând valorile și principiile pe care Partidul Național Liberal le are în Statut și ar trebui să le promoveze în practica sa politică și legislativ-administrativă.

Estimp, la așa mândrețe de premier, unul dintre miniștri îl contrazice în fapt și îl rușinează rușinează în drept, continuând cu aberațiile.

Spun asta deoarece premierul Cioloș s-a arătat tolerant față de idea cuplurilor homosexuale, dar cu respectul cuvenit acordat, inclusiv constituțional, familiei tradiționale, adică a cuplului format din bărbat și femeie. Poziția Guvernului Cioloș a fost fermă – în cazul ajuns în fața CCR, în care doi bărbați au solicitat recunoașterea în Justiție a căsătoriei lor, Guvernul a luat o poziție clară, de împotrivire.

Însă după insinuările unei doamne cu nume de fruct zemos, noi cele trei milioane care am semnat petiția (știți care!), și partidele care ne susțin în demersul nostru legislativ (mi-ar fi plăcut ca PNL să fi fost primul partid care își declară deschis această susținere,  am chiar solicitat acest lucru în forurile noastre de conducere) suntem un fel de extremiști care intenționăm să văduvim pe unii dintre concetățenii noștri de un drept constituțional.

sigur nu mai avem partide extremiste în Parlament, (…) avem însă mișcări din acestea promovate de partide politice parlamentare, care nu sunt ele însele extremiste, dar care promovează, aș îndrăzni să spun, tehnocrată fiind, într-un mod extremist, valorile tradiționale. Și eu îmi notasem despre aceste încercări de a justifica prin atașamentul la valori tradiționale respingerea dreptului fundamental al altcuiva, de exemplu, la căsătorie pentru toată lumea Agerpres

Într-o lume normală în care drept fundamental = drept constituțional, se vede că titulara portofoliului de la Justiție fie nu este în acord cu lumea, fie nu a pus de multă vreme mâna pe Constituție. Părerea mea. Asta, ca să nu mă exprim neaoș și să observ că, la așa o mare minte precum a dumneaei, o tonă de prosteală merge de minune. Că tot suntem în sezonul ciolamadei.

PS: Domnule Bruxelles, nu vă luați pruna înapoi? – să traducă, la mata acolo, din două dialecte uitate, din sodomeză în gomoreză?
PPS Faptul că un ministru care este la a treia greșeală de folosire a unor termeni care ar trebui să îi fie comuni (drepturile, minciuna, acum extremismul) fie ca jurist fie ca traducător, fie ca universitar, îți justifică poziția prin faptul că, vezi doamne, dânsa vede mai bine decât noi pentru că are ochi exersat, de tehnocrat, nu face decât să o cufunde, încă o dată, în penibil.

later edit: nu ar trebui CSM să se autosesizeze pentru faptul că Ministrul Justiției a insinuat că CCR ar fi dat aviz de constituționalitate unei inițiative susținute de către extremiști?

Etichete:, , , , , , ,

4 comentarii pe “Cioloș – Da, Prună – Ba! Despre diferențele dintre tehnocrații-de-bun-simț și tehnocrații-doar-atât.”

 1. Muntean Viorica 3 noiembrie 2016 la 11:33 AM #

  „Monarhist ca opţiune personală, liberal prin structură şi vocaţie, cu accente conservatoare îmblânzite de conştiinţa faptului că toate sunt efemere la scară geologică.”

  V-am citat din spusele d-voastra amintindu-mi de unul dintre membrii familiei Borgia care ardea la sfarsitul fiecarei zile niste calti ca sa-si aminteasca mereu ca e muritor!

  Nu credeti ca in partidul d-voastra,unde sunteti marginalizat(urmaresc mereu politica,in calitate de om al cetatii,ca tot romanul) s-a risipit de mult spiritul liberal? Mai precis de cand v-ati aliat contra naturii cu PDL-ul?

  Va inteleg si apreciez devotamentul pentru valorile liberalismului, ca” soldat de rând sau purtător de trese și stele ” dar iertati-ma, sefii d-voastra se poarta de parca ies periodic din niste interventii de lobotomizare!

  Cu respect si regrete pentru ce a ajuns liberalismul la noi

  psiholog Muntean Viorica,absolventa a Licelului Pedagogic din Sighet ,morosanca batrana(restul,v-a spus acel Arthur Suciu ) !!!

  Apreciază

  • Radu Zlati 3 noiembrie 2016 la 12:15 PM #

   eh… cu spiritul liberal este ca și cu pasărea Phoenix. Renaște când te aștepți mai puțin. 🙂

   Apreciază

   • Muntean Viorica 4 noiembrie 2016 la 11:16 AM #

    🙂 Elegant raspuns,bun de pus primul pe o lunga lista de asteptari inselate!
    Mare pacat !

    Apreciază

Trackback-uri/Pingback-uri

 1. Deputatul Radu Zlati despre „titulara portofoliului de la Justiție”: „Fie nu este în acord cu lumea, fie nu a pus de multă vreme mâna pe Constituție” | Știri pentru viață - 2 noiembrie 2016

  […] Radu Zlati a publicat pe blogul său și pe Facebook opinia sa despre comentariile recente ale Ministrului Justiției Raluca Prună […]

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: