Sinteza declarațiilor președintelui PNL, Alina Gorghiu, în cadrul emisiunii ”Romania 9”, TVR 1

alina-gorghiu-ghimpeleDespre Legea privind majorarile salariale

Buna seara, multumesc pentru invitatie. La aceasta ordonanta cu marirea salariilor pentru anumiti medici si anumiti profesori, nu am fost in sala pentru ca nu pot sa particip la o marlanie, la o inselaciune. A minti anumite categorii socio – profesionale din Romania este ilegal, stiind ca nu exista suport bugetar pentru 2016, pentru ca se vrea marirea salariilor de la 1 decembrie 2016. Eu nu pot sa girez, prin prezenta in sala, o marlanie, o sarlatanie. Este un lucru fals prezentat ca adevarat. Le cer lui Iordache si lui Dragnea sa nu semneze aceasta lege. Este un furt care nu poate fi legiferat prin semnatura presedintelui Camerei, indiferent cat de pesedist sadea ar fi.

Eu nu blamez pe nimeni, minciunile pedepsesc oamenii, nu oamenii politici, am o problema cu cei care vand iluzii. Sursa va fi in bugetul pentru 2017, in 2016 nu avem de unde, am depus o lege pentru mediul competitiv , ceea ce va aduce mai multi bani la buget. Sunt de acord cu eliminarea unor taxe pe care Guvernul Ponta le-a introdus, eliminarea insa unor taxe trebuie sa aiba un suport.

Ceea ce s-a intamplat astazi este un furt, sunt filmari care vor fi date organelor abilitate. Toate salariile trebuie marite, prin aceasta lege de azi se majoreaza doar o mica parte din ele. Noi vom veni  cu o noua lege in doua saptamani, proiectul legii salarizarii unice in sistemul bugetar si o sa prezentam public un proiect la care am lucrat de multa vreme, dar e nevoie sa ne punem de acord cu totii.

Intrebati pe cei din PSD de ce timp de trei ani de zile au tot mintit ca vin cu legea salarizarii in domeniul bugetar, cred ca nu mai putem pierde timp si aceasta lege genereaza nedreptate.

Despre legatura premierului Dacian Ciolos cu PNL

E o interpretare fortata, nu are nicio legatura prezenta la un miting cu calitatea de membru de partid, au fost oameni din societatea civila, care sustin platforma Romania 100. Declaratiile domnului Ciolos au fost publice, nu cred ca au legatura cu demogogia PSD.

Romania 100 este platforma promovata de afisele PNL, nu am facut nicio sedinta foto, singura discutie a fost ca in cadrul acestui parteneriat sa utilizam imaginile.

Despre proiectele PNL  

Din pacate ar trebui sa luati clasa politica din ultimii 26 de ani sa ii intrebati, cum de la apropae 100 de ani de la Marea Unire, au trecut batalioane Carpatii, dar nu si o autostrada. Nimeni nu isi imagina ca sub mandatul lui Ponta sa avem chiar cu minus cativa kilometrii de autostrada, pentru ca s-au surpat. Daca nu o sa discutam serios de Master Planul de transporturi, daca nu o gasim proceduri simplificate, atunci da, vom avea o problema. Dar Romania este in media europeana.

Despre realizarile guvernului Ciolos

Cel mai puternic punct al acestui Guvern, este totodata si cel cel mai slab punct al guvernului Ponta, adica coruptia, nu a avut guvernul condus de Dacian Ciolos scandaluri legate de coruptie. Punctul slab ar fi lipsa de comunicare, nu au reusit sa vanda nimic din realizarile lor, oamenii trebuie sa stie insa realizarile acestei guvernari.

Despre candidatii PNL

Am avut o multitudine de solutii, nume sunt multe in PNL, dar solutia pentru Romania nu sunt numele, ci proiectele. Cam 60% din candidati sunt noi, am avut un set de criterii de integritate, niciunul din criterii nu a fost incalcat. Domnul Nicoara nu a fost chestionat pentru fapte de coruptie, domnul Gireada are cazierul curat, eu nu as  condamna pe cineva daca s-a reabilidat.

Nu pot sa renunt la candidatura unui om, daca are pe cineva in familie cu probleme. Doamna Chereches este un medic foarte bun, cu foarte multe premii, nu pot sa o opresc sa candideze, doar pentru ca fiul dansei are probleme. Banerele din Baia Mare in care fiul dansei o sustine, vor fi fi inlaturate.

Despre alegerile din SUA

A fost o campanie foarte dinamica, cu doi candidati cu profil diferit, dar pe mine ma intereseaza ca parteneriatele noastre sa ramana valabile, si ma intereseaza sa stiu ca vom conta pe Statele Unite si in continuare.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: