Reflectări în presă, 1-15 Februarie 2017

Radu ZlatiHotweeck: Radu Zlati, semnatar al manifestului „Liberali pentru viitorul Romaniei”: PNL nu poate fi credibil daca nu e in stare sa garanteze democratia in propriul partid

Consideram ca ar trebui sa invatam cu totii in urma protestelor  din ultimele zile din toata tara. Protestele au fost declansate de abuzurile facute de majoritatea care guverneaza in aceasta perioada datorita greselilor uriase facute de catre conducerea PNL care care nu a oferit solutii electoratului de dreapta si care esueaza in a face opozitie in acord cu solicitarile strazii. PNL trebuie sa asume public necesitatea reconstructiei partidului, si sa asigure societatea ca acest proces va fi facut in mod democratic, transparent, cu implicarea tuturor membrilor de partid si va fi cu adevarat reprezentantul idealurilor si dorintelor electoratului de dreapta din Romania.

Viva FM ro: RĂSCOALĂ ÎN PNL. UN GRUP DE LIBERALI CERE SCHIMBAREA CONDUCERII PARTIDULUI

Așa cum am spus-o public în mod repetat, semnatarii manifestului “Liberali pentru viitorul României” nu își propun susținerea unui anumit candidat, ci doresc să contribuie la împlinirea unui proces mai profund de însănătoșire a partidului. Principiile noastre, așa cum le-am statuat în Manifest sunt în acord cu Statutul PNL, iar acțiunile noastre respectă cultura politică a liberalismului, precum și practicile normale într-un partid democratic.

Făclia: Se agită apele în PNL

Un grup de liberali, printre care şi fostul deputat PNL de Cluj, Radu Zlati, cere conducerii centrale să găsească soluţii la pierderea exerciţiului democratic în partid şi să creeze cadrul necesar  pentru reinstalarea democraţiei în formaţiunea politică liberală. Aceştia avertizează că PNL nu poate fi credibil că poate garanta democraţia în societate dacă nu este în stare să garanteze democraţia în propriul partid.

DC News: Radu Zlati – Jalea (cu ”D” de la Dragnea) din Educație

… pentru banii suplimentari la bugetul educației (bani suplimentari care însă nu există), Ministerul Educației a făcut deja praf principiile concursului pentru directori în preuniversitar, schimbând metodologia și permițând interimate din partea directorilor picați sau neprezentați la concurs, și este în curs de modificare a componenței consiliilor consultative din domeniul cercetării științifice, dând liber la numiri pe criterii de afiliere politică.

Ziar.com: Noi probleme în PNL: Cerere URGENTĂ a unei grupări din partid

Problemele din Partidul Național Liberal continuă. O importantă grupare din formațiune cere convocarea urgentă a Biroului Permanent Național. Mai mult, o grupare din PNL a lansat manifestul “Liberali pentru viitorul Romaniei”. Printre semnatari se află și Radu Zlati, fost deputat.

ProAlba.com: Scrisoare deschisă adresată Biroului Politic Național al PNL.

Credibilitatea noastră este în prezent încă mai afectată decât era înainte de alegeri. Protestul civic din aceste ultime zile nu face decât să ne sublinieze vinovăția și să arate că nu am reușit să comunicăm cu societatea tocmai într-un moment în care aceasta era, de fapt, pregătită și dornică să fie reprezentată printr-o forță politică responsabilă și competentă. Nu vom recupera încrederea românilor numai prin acțiuni parlamentare sortite inevitabil eșecului. Trebuie să dăm dovada voinței și capacității de a ne recompune.

7Est: Posibilă ruptură în PNL. Ultima soluţie pentru învinşii la viitorul Congres – Stiri pe surse

„În anul 2014, unificarea dintre PNL şi PDL, menită să consolideze frontul de dreapta în politica românească, a dus la victoria preşedintelui Iohannis şi a programului „România lucrului bine făcut”! După 2014, partidul a intrat însă într-un declin care ne-a condus la dezastrul electoral din 2016, un declin care continuă şi va continua atâta timp cât nu vom avea curajul unei analize lucide”, susţin liberalii rămaşi în afara Parlamentului.

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: