(CityNews): Omul lui Crin: PNL a fost preşul pe care s-a şters Cotroceniul

Radu ZlatiDeputat liberal în mandatul 2012 – 2016, Radu Zlati a atacat în termeni duri modul în care a relaţionat partidul cu Administraţia Prezidenţială.

Prezent în emisiunea Casa Poporului de pe LOOK TV, consilierul lui Crin Antonescu, din perioada în care acesta a devenit preşedinte interimar al ţării, a declarat că PNL-ul s-a făcut preş în faţa preşedintelui.

„Ştiţi, preşul nu poate fi partenerul picioarelor care se şterg pe el. Cam aşa am fost noi, PNL, faţă de Administraţia Prezidenţială. Aş dori să fim un partid. Haideţi să admitem că îi era greu Alinei Gorghiu impusă în momentul respectiv de către domnul Iohannis ca interimar la conducerea PNL să adopte o poziţie cât de cât egal instituţională cu preşedintele României. Oricare va fi preşedintele PNL, având în spate votul a 5.000 de membri, mai mult decât a avut domnul Iohannis când a fost ales preşedinte al partidului, poziţia şi legitimitatea în partid va fi incomensurabil mai mare decât cea avută de fosta noastră preşedintă. Mă aştept din acest punct de vedere la o relaţie echitabilă şi reciproc convenabilă”, a declarat Zlati.

Fostul parlamentar liberal şi-a continuat atacul subliniind că la şedinţele de BPN se invoca faptul că hotărârile pe care PNL urma să le voteze aveau girul Cotroceniului.

„Ştiţi ce este trist? Că pe surse aflu şi eu cum că de multe ori, nouă în grupul parlamentar, sau atât cât am luat eu parte la şedinţele BPN-ului, ni se sugera ca anumite decizii pe care noi urma să le votăm, erau aprobate, veneau cu girul Palatului Cotroceni, iar în realitate nu era tocmai aşa”, a mai spus fostul deputat PNL.

Pe de altă parte, Zlati e convins că dintre principalii doi candidaţi la şefia PNL, cel mai maleabil la autoritatea preşedintelui e Cristian Buşoi.

”Unul dintre aspectele care m-a făcut să fiu oarecum reticent la candidatura domnului Buşoi a fost faptul că mi s-a părut, sper să mă fi înşelat, că domnia sa este prea maleabil nu doar în legătură cu autoritatea preşedintelui, dar în raport cu oricare altă autoritate”, a mai spus Zlat in în emsiunea Casa Poporului de pe LOOK TV.

Sursă: www.CityNews.ro

 

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: