Cataramă, adânc acoperitul

Nu, nu este o aluzie la zvonul despre apartenența colegului Viorel Cataramă la anumite „structuri”, zvon pe care îl dezavuez cu indignare. Cât la faptul,  evident pentru toți, că domnul Cataramă pare a sta în adormire precum o cârtiță o perioadă de timp (cam între două congrese ale partidului) pentru a se trezi la viața politică, fresh şi plin de avânt – cam atâta avânt cât îi trebuie pentru a candida la președenția PNL. Încă nu m-am dumirit dacă avântul este personal sau al altora, dar passons (vorba altui foarte interesant personaj politic).

Am citit platforma program a candidatului Cataramă, precum şi interviul acordat de către acesta tăricenistului PS NEWS. Sunt de acord cu foarte multe dintre punctele de vedere expuse de către Cataramă. Iar acolo unde nu sunt de acord, admit că sunt foarte bune puncte de plecare pentru dezbateri fertile, în plan doctrinar sau de praxis al guvernării.  Dar cam pe aici, punct. Viorel Cataramă nu poate fi o opțiune pentru un membru PNL înzestrat cu fie şi medie memorie socială.

Spun că Viorel Cataramă este în afara unei discuții serioase despre conducerea PNL deoarece:

 • Domnul Cataramă a mai fost în prim-planul conducerii partidului (îşi mai aduce cineva cum filialele PNL păreau că s-au transformat în sucursale Elvila?) iar amintirile despre acea perioadă nu sunt în favoarea fostului prim-vicepreşedinte;
 • Domnul Cataramă are un cazier curat, dar numele domniei sale nu poate fi desprins în memoria colectivă de două megascandaluri financiare – nu este cazul ca aura acestora să estompeze (vorba cuiva) şi efortul de reclădire a încrederii electoratului în Partidul Național Liberal;
 • Domnul Cataramă nu ar trebui, după mine şi după mai mulți, să fie membru de partid. Dat din partid afară (dacă nu cumva memoria îmi joacă feste), domnia sa a candidat ca independent în 2014, împotriva candidatului PNL. Deci fie l-am dat afară noi, fie s-a dat singur afară, pentru a putea candida. În oricare dintre cazuri, nu cred că se pune să facem din această personalitate excentrică liderul național al PNL.

În concluzie: pozițiile şi ideile domnului Cataramă sunt adesea corecte, accentul lor neo-liberal îmi pare a fi tonic pentru un partid care încă bâlbâie pe calea regăsirii de sine doctrinare. Dar persoana Cataramă îmi pare a fi mult prea toxică pentru a-i acorda încrederea mea pentru orice funcție de responsabilitate națională.

PS: Se zice că în spatele fiecărui bărbat puternic stă o femeie şi mai puternică. Pe acest model, cine este în spatele lui Cataramă? Nu vreau să aflu, s-ar putea să nu îmi placă nici aceia.

Etichete:, , ,

2 comentarii pe “Cataramă, adânc acoperitul”

 1. Mihai Isbasesu 18 mai 2017 la 11:49 AM #

  Stimae d-le Zlati,

  ” (îsi mai aduce cineva cum filialele PNL pareau ca s-au transformat în sucursale Elvila?) ”

  – in ce a constat aceasta transformare ? puteti indica o referinta documentara ?

  „numele domniei sale nu poate fi desprins în memoria colectiva de doua megascandaluri financiare”

  – din nou, nu imi amintesc in ce au constat scandalurile financiare ?
  cum s-au terminat ele ?
  indicati o referinta documentara !

  „Dat din partid afara (daca nu cumva memoria îmi joaca feste)”

  – excluderea in partid trebuie sa fie consemnata in documentele PNL,
  afirmatia ar trebui sustinuta de indicarea unui document –
  de partid, pana la urma public –
  care sa ateste existenta unei astfel de condamnari

  Nu gasiti potrivit ca textul din blog sa fie postat pe Facebook ?
  ar asigura o mult mai larga comentare


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

  Apreciază

  • Radu Zlati 19 mai 2017 la 8:36 AM #

   Stimate domn,
   (1) mulți dintre membrii PNL in perioada în care Cataramă era prim-vicepreşedinte au devenit reprezentanți Elvila. Întrebați printre membrii mai vechi. Nu am nevoie de referințe documentare, am trăit acele vremuri. Nu era o culpă juridică, dar era o metodă de infeudare.
   (2) SAFI vă spune ceva? Dacă nu, Google vă stă la dispoziție pentru referințe
   (3) în 2009 sau 2013 Crin Antonescu ceruse excluderea, dar nu aveam cum să verific dacă ea a fost şi operată, de aceea am pus sub semnul indoielii afirmația. Dar, oricum, trebuie să fi fost părăsit partidul in 2014 (dacă nu in 2009 sau 2013) pentru a putea candida independent
   (4) textul a fost pus pe FB
   (5) eu vroisem să fiu elegant, dar dacă vă văd interesat, vă pot informa că domnul cu pricina a fost ofițer de securitate, în calitate de ofițer CI la un combinat de mobilă (fin nou, consultați internetul, veți găsi suficient surse).

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: