Sinteză declarații – Ludovic Orban – ”Jocuri de Putere” – 19 Iunie 2017

ludovic-orbanSinteza declarațiilor președintelui PNL, Ludovic Orban, în cadrul emisiunii ”Jocuri de Putere” difuzată de Realitatea TV

Astăzi am avut reuniunea BPN al partidului si întâlnirea cu grupurile parlamentare. Am hotărât sa fim prezenți la dezbaterea moțiunii si sa nu votam. Nici un parlamentar liberal nu se va duce sa ia bilele pentru a vota.

Deci cei 99 de parlamentari liberali vor fi in sala?

Este o procedura parlamentara la care vom participa,dar niciunul din parlamentarii PNL nu va vota. Eu am încredere in toți parlamentarii PNL. Cea mai mare parte a parlamentarilor liberali au fost abordați de lideri  ai PSD, li s-au făcut oferte generoase si chiar asupra unora s-au exercitat presiuni. După știința mea, pana astăzi, nici un parlamentar liberal nu a cedat la nici un fel de presiune si nici un fel de promisiune. Eu am încredere in parlamentarii PNL pentru ca altfel nu vor mai fi parlamentari ai PNL.

Cine a generat aceasta criza politica?

Tot ce construieste Klaus Iohannis si diplomația româneasca pentru Romania, in ultima perioada, care este evident ca Președintele României se bucura de aprecierile unora din cele mai puternice natiuni ale lumii, se darama in tara din niste motive pe care personal nu pot sa le inteleg foarte bine. Am o situație in care un dictator care vrea sa decida tot in Romania si-a pus prim-ministru, o sluga, care s-a comportat ca o sluga o buna bucata de vreme si brusc nu i-a mai placut probabil de cum este servit si a vrut sa il schimbe.

Eu va spun, imi sunt la fel de antipatici amândoi. Grindeanu a acceptat sa fie premierul marioneta a lui Dragnea, a acceptat sa numească miniștrii, a emis OUG 13. Sa ne aducem aminte ca el este cel care a semnat OUG13. Iar astăzi pozează in mare erou care se lupta cu Dragnea.

Eu am spus intr-o postare pe facebook ca se bucura când a primit osul, acum ca ii este luat  osul a început sa maraie si sa  latre.

Este evident ca este ceva bolnav, ceva putred, este mai degrabă ca o grupare ascunsa care nu are nicio legatura cu interesele generale ale Romaniei. Pur si simplu au vrut sa execute fara niio somatie un premier pe care l-au desemnat, pe care pana acum o saptamana daca încercai  sa zici ceva rau de el il ridicau in slavi si te luau la bataie, iar astazi aflam ca toate nenorocirile din lume care s-au intamplat sub guvernul pe care l-a numit Dragnea.

Eu ma bucur ca noi am spus adevarul pentru ca toate criticile la adresa guvernului Grindeanu sunt astazi confirmate de domnul Dragnea.

Criza politica afectează grav imaginea Românie criza politica perturba bunul mers al economiei romanesti.   Criza politica pune in pericol foarte multe din lucrurile  care urmează sa se întâmple in Romania. Pe ei nu ii mai interesează daca se creaza locuri de munca, daca se mai fac investiții,daca se platesc pensii si salarii. Singurul lucru pe care ii intereseaza este cum sa ajunga din nou la putere. Este un comportament inadmisibil.

Pregătiți de guvernare?

PNL este pregătit de guvernare, dar evident ca nu ne ducem cu capul înainte in orice fel de guvernare in care sa fim obligați sa facem compromisuri, in care sa fim obligați sa ne facem tovarăși de drum cu niște personaje care sa ne diminueze capacitatea de a face un program de gurvenare de dezvoltare a Romaniei. Oice demers posibil pentru a duce cat mai repede tara spre o guvernare  care sa nu contina nici un fir de par de PSD este prioritatea noastră.

Anticipatele o solutie?

Ceea ce se întâmpla astăzi este de neînțeles. Exista o majoritatea parlamentara, care acum duce tara in criza. Daca nu exista stabilitate politica, daca nu ne respectam angajamentele politice, sa nu uitam ca in Romania urmează o reuniune NATO, urmează evenimente importante. Klaus Iohannis se afla intr-un turneu international diplomatic, iar tot acest demers este pus in umbra de ceea ce se întâmpla in tara.

Promisiunile PSD – ALDE, despre autonomie

Nu este vorba doar de coborârea pragului, este o fraza discutabila care trimite la un număr suficient de locuitori. Nu poți accepta o astfel de reglementare, este un text neconstituțional, după părerea mea. Dar este bine ca se intampla acest lucru, ca se vede ca PSD este in stare sa facă pact cu dracul pentru interesul propriu fara sa ii pese de tara.

Indiferent ce se va întâmpla la moțiune trebuie o intervenție clara pentru a stopa aceasta criza.

După reuniunea BPN si cu parlamentarii, am anunțat ca nu vom vota absolut nimic, opoziție totala. Apelam la toate procedurile constituționale. Sa nu uitam ca exista CCR, exista președinte, deci nu pot face ceea ce vor in tara asta acești indivizi.

Unde vor ajunge?

Sunt in stare absolut de orice. Nici nu se putea prevede astăzi de dimineața ce s-a întâmplat azi dupa ora 14? Am interes ca deja au dat vicepremier, au dat miniștrii, sunt in stare sa ofere orice oricui, chiar daca nu le aparține. Este o stare generala de psihoza, in grupul acela dominat, acestia sunt in satre de orice, sunt rupti de realitate, sunt in stare de orice. Aceasta criza politica arata adevărata fata a celor care erau imbracati in blăni de oaie si le promiteau tuturor categoriilor socio-profesionale din romanii ca va fi numai lapte si miere. Arata ca erau doar niște lupi, ca toate promisiunile pe care le-au facut in campanie nu reprezenta decat o miscare pentru a capata puterea si pt a o folosi doar pentru ei.

Cu ce PSD veti purta discutie in cazul in care se va propune un guvern de uniune naționala?

Nu acceptam nici un fel de negociere cu PSD.

Cu ALDE?

Nu stiu daca Tăriceanu se mai poate rupe de angajamentele pe care astazi le ire fata de Dragnea si ieri fata de Ponta. Nu cred ca se mai poate vorbi cu Tariceanu. Nu stiu daca se poate discuta cu Tăriceanu care nu mai are nici un pic de onoare.

PNL este pregătit sa guverneze, sa isi asume răspunderea guvernarii. Este preferabil sa ajungi la putere in urma unor alegeri, sa ai in spate voturile cetățenilor.

Cum arata conducerea PNL?

PNL are la toate nivelele conduceri legitime. Conduceri care sunt rezultatul unui proces electoral in care membrii PNL au putut sa-si aleagă liderii. Am propus si a fost ales un secretar general un tanar care are 30 de ani. Avem foarte multi tineri de valoare care au fost alesi in structura de conducere. Ma bazez pe toți membrii partidului, pe cei care l-au susținut pe C.Busoi pentru ca avem o  batalie destul de grea de dus pentru ca este o batalie pentru Romania.

Aveti propuneri pentru conderea Senatului si C.Dep, in cazul in care vor pleca?

Nu cred ca vor pleca! Sunt anumite momente in care anumiți oameni sunt atat de nocivi in care doar prin soluții legale si constituționale ii poți înlătura. Este neclar ce se întâmpla in Parlament si daca este posibila configurarea unei noi majoritati. Căutam toate demersurile pentru a face o noua majoritatea care sa nu ii inculda pe cei care sunt nocivi.

Ati avut discuție telefonica cu Klaus Iohannis?

Cu siguranța! In turul doi eu depuneam plângeri penale împotriva lui V. Ponta, eu dezvăluiam relația cu SIE, faptul ca a fost in comisia de ancheta Rovinari – Turceni. Eu comunic cu președintele. Este o legătura intre PNL si Klaus Iohannis pentru ca noi împreuna ne-am angajat sa facem o Românie mai buna pt cetățeni si suntem obligați sa fim alături pt a putea pune in practica programul asumat.

Eu sunt convins ca PNL va deveni cel mai puternic si cel mai serios partid politic din Romania.

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: