Sinteza declarațiilor președintelui PNL, Ludovic Orban – 26 Iunie

 • ludovic-orban-1Decizia luată de PNL în urma situației politice. În urma consultării organizațiilor județene în BPN, împreună cu grupurile parlamentare ale partidului, s-a hotărât următoarea poziție politică a PNL:  PNL este pregătit în orice moment să-și asume răspunderea guvernării, dar doar în baza existenței unei majorități parlamentare coerente, stabile care să permită punerea în practică a unui program de guvernare liberal.
 • Astăzi am constatat în urma discuțiilor purtate cu partide parlamentare, altele decât PSD, că încă nu este atins acest obiectiv al existenței unei majorități parlamentare coerente, stabile care să permită punerea în practică a unui program de guvernare liberal, care să răspundă nevoilor societății românești. Ca atare, am hotărât că vom vota împotriva oricărei forme de guvernare în care se găsește PSD, că vom face toate demersurile posibile pentru a împiedica învestirea unui eventual guvern PSD – ALDE. De asemenea, putem propune un premier din partea PNL, dar în funcție de dezvoltările politice ulterioare și numai după consultările care au loc la Cotroceni, dacă va fi necesar.
 • Am avut discuții cu formațiuni politice parlamentare  și cu parlamentari care nu fac parte din alte formațiuni, avem două formațiuni care s-au arătat dispuse să susțină o formulă guvernamentală  de dreapta, dar de la ceilalți actori nu am obținut un răspuns concludent care să îmi dea speranța că s-ar putea construi această majoritate. În politică este bine să spui adevărul, nu poți să te duci să propui un premier când tu ai în momentul de față garanția unui sprijin de doar 35 la sută din actualul Parlament.
 • Dacă mai râmâne valabilă soluția anticipatelor. Cu siguranță, în cazul învestirii unui premier PSD,  vom acționa altfel încât să împiedicăm învestirea unui guvern PSD.
 • Despre propunerea lui Mihai Tudoase ca premier PSD. Am rămas nedumerit în urma acestei nominalizări  pentru că am văzut raportul prezentat de Dragnea: zero măsuri realizate, două măsuri realizate parțial și, dacă nu mă înșel, 17 măsuri din programul de guvernare nerealizate. Adică dacă un pesedist nu e bun la Ministerul Economiei (Mihai Tudose), nu înțeleg de ce ar fi bun în funcția de premier!!!
 • Delegația PNL de la Cotroceni. Delegația stabilită pentru consultările de la Palatul Cotroceni este constituită din președintele partidului și cei patru prim-vicepreședinți.

Etichete:,

2 comentarii pe “Sinteza declarațiilor președintelui PNL, Ludovic Orban – 26 Iunie”

 1. redguy1973 26 iunie 2017 la 7:15 PM #

  Numirea lui Mihai Tudose arata cat de penibili sunt cei din PSD si liderul lor.
  Din nefericire nu se poate pune baza unei noi majoritati care sa propuna un guvern competent.


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

  Apreciat de 1 persoană

Trackback-uri/Pingback-uri

 1. Nu joci, nu câștigi. Joacă Partidul Național Liberal? | Radu Zlati - 26 iunie 2017

  […] prin votul a peste 4000 de activiști PNL. Și anume, în mare, decizia BPN (mai multe detalii, aici) merge pe linia de gândire și acțiune prefațată de conferința de presă a liderului, Ludovic […]

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: