Declarații Ludovic Orban, emisiunea ”Dosar de politician” (B1TV) 10.08.2017

Despre afacerile lui Liviu Dragnea si ale familiei sale

Singurele afaceri care au inflorit in judetul Teleorman sunt afacerile clientelei politice sau afacerile de familie ale lui Liviu Dragnea. Aceasta este realitatea judetului Teleorman, au fost alungati o multime de investitori, fie au fost alungati, fie chiar daca s-au incapatanat sa investeasca, s-au izbit de o rezistenta din partea administratiei Dragnea. Foarte multe dintre afacerile de acolo sunt legate de Dragnea, chiar daca aparent apropiatii lui Dragnea s-au retras din afaceri.

Vom inainta un proiect de lege pentru interzicerea actiunilor la purtator, cel putin in domeniul achizitiilor publice, orice firma este obligata sa asigure transparenta actionariatului.

Este clar ca este o poveste cusuta cu ata alba. Este clar ca acest Dragne este un interpus, este un om de paie care exercita aceasta afacere in numele cuiva. Nu pare sa aiba capacitatea sa gestioneze aceste afaceri, nu se vede in starea lui materiala, in standardul lui de viata, banii pe care ii castiga dintr-o asemenea afacere.

Despre TelDrum se stie ca este o firma protejata de presedintele PSD. Chiar si eu am luat pozitie publica privind dezvoltarea acestei firme in timpul guvernarii PSD. Pe vemea cand eram eu Ministru al Transporturilor, era doar o mica firma din Teleorman, a castigat doar o singura licitatie pentru intretinerea drumurilor din Teleorman.  Era o vorba printre primari ca, cei mai buni lobby-sti sunt cei de la TelDrum pentru obtinerea de finantari. Probabil si acum, ca si pe timpul guvernarii Ponta, afacerile TelDrum prospera. Sunt personaje chiar la ANAF care au facut diverse servicii TelDrum si au ajuns poate mult mai sus, in pozitii de conducere.

Cred ca si domnul Tudorel Toader ar trebui sa dea explicatii pentru modul in care fiul sau a ocupat o functie la Universitatea din Iasi. Domnul Ministru al Educatiei, daca vrea sa serveasca educatia si nu interesele PSD, trebuie sa isi trimita corpul de control sa clarifice aceste imprejurari.

Despre o eventuala revocare a Laurei Codruța Kövesi

PSD este intr-un razboi clar cu orice procuror care vrea sa ii deranjeze.  Nu poate fi revocat un procuror sef decat de Presedinte, Ministrul Justitiei nu poate decat sa ceara revocarea, dar Presedintele va lua aceasta decizie si sunt convins ca domnul Presedinte nu va lua o decizie fara o fundamentare solida.

Despre guvernarea PSD

Sincer nu cred ca asta este scopul PSD pentru ca la fiecare nazbatie fiscala nu fac altceva decat sa se faca de ras in plus. Fara niciun fel de anunt public, la investirea guvernului Tudose programul de guvernare s-a transformat dintr-un basm frumos, intr-un desert, intr-o poveste cu zmei.

Domnul Tudose a si spus ca daca domnul Dragnea ii va cere demisia, isi va da demisia imediat, acum pare ca nu il asculta pe Dragnea chiar in toate privintele.  Sincer, PSD este intr-un declin evident , cred ca pe vremea lui Nastase, domnul Tudose nu s-ar fi calificat nici pentru postul de sef de cabinet. Nu pot sa inteleg ce l-a calificat pentru acest post. Este interesant ca TelDrum castiga toate licitatiile in judetele in care conduc cei din jurul domnului Dragnea. La Giurgiu, la domnul Badalau, deasemenea la Tutuianu, la Rovana Plumb si la Olt TelDrum castiga contracte importante. TelDrum este foarte bun in judetele conduse de apropiatii lui Dragnea.

Cred ca interviurile premierului Tudose ar trebui sa beneficieze de subtitrare, pentru ca oamenii trebuie sa inteleaga exact ceea ce li se spune. Cu siguranta, cele mai multe mutari le primeste in plic.

PSD a promis in campanie multe lucruri care nu puteau fi puse in aplicatie, pentru acestea ar fi trebuit sa avem cel putin 12 % crestere economica pe an. Acum au o disperare care provoaca numai prostii, impozitarea cifrei de afaceri, taxa de solidaritate, taxa pe gospodarii,  contul special de TVA , sunt toate ineptii, care nu sunt in alte tari si renunta rand pe rand la ele, pentru ca isi dau seama ca se discrediteaza. Efectele sunt ca nicio firma nu mai stie la ce sa se astepte din partea Guvernului.

Acum putem lansa o imagine, guvernul Tudose este ca un fluture de noapte, tinde spre lumina  dar de fapt se sinucide.

Ministrul Misa a fost dat afara de la ANAF tocmai pentru ca nu si-a indeplinit misiunea de colectare a banilor.

Avem un Minister al Finantelor, o Agentie Nationala de Administrare Fiscala, daca bancile nu au platit impozitele in Romania in conformitate cu legea , este vina celor de la ANAF, eu nu am auzit de controale de rasunet facute de cei de la ANAF, daca este ceva care nu este legal, nu este imputabil firmelor, ci celor de la ANAF sau a legii daca are deficiente.

Despre transpunerea directivei privind plata impozitelor bancare

Acest proiect de lege nu apartine PNL, este o transpunere a unei directive a UE, care spune ca de regula trebuie sa iti platesti impozitele acolo unde iti desfasori activitatea. Chiar si pe perioada vacantei parlamentre, PNL cauta sa impiedice adoptarea unor acte normative care ar putea genera efecte negative in societate . Noi am depus plangere la Avocatul Poporului pentru Ordonanta 4, am depus ieri o plangere prealabila impotriva hotararii de Guvern 291 care impiedica recalcularea pensiilor pentru cei care au muncit in grupa 1 si grupa 2 de munca, pensionati pana la data de 1 ianuarie 2011,  suntem in pregatire si maine vom depune probabil la Avocatului Poporului o cerere de anulare a ordonantelor de urgenta adoptate saptamana trecuta pentru ca nu s-a indeplinit conditia constitutionala de convocare a Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului.

Despre afacerile si planurile PSD

Daca esti la curent cu savarsirea unei infractiuni si nu o denunti, inseamna tainuire, PSD are anumite obiectiev , pregatesc suprataxarea bancilor, dar un atac las, pentru ca daca vrei spui care banca nu a platit impozite, dar trebuie sa spui cu nume si prenume. Sistemul bancar este ca inima intr-un organism, nu poti sa iti bati joc de banci.

Am solicitat informatii publice referitor la produsele neconforme descoperite de catre domnul ministru Daea sa se spuna public produsele, firmele producatoare si ce masuri au luat. Am informatii ca unele dintre laboratoare nu sunt acreditate. De fapt nu se lupta.

Cred ca daca scuturi bine orice lider PSD este imposibil sa nu gasesti cel putin un membru al familiei implicat in afaceri, dar cum poti sa bagi un copil intr-o afacere cu statul de o asemenea valoare. Nu pot sa inteleg cat de corupt sa fi, astfel incat sa iti folosesti copiii in afaceri pe care nu vrei sa ti le asumi. Probabil Tudose nici nu s-ar fi calificat la pozitia de premier daca nu s-ar fi asemanat cu Dragnea. Acestea sunt niste lucruri triste, dar care arata ca lipsa de morala,  confundarea interesului public cu cel personal, imbogatirea celor din PSD.

Daca compari pe cei din PNL cu cei din PSD constanti ca au averi cu mult, mult mai mari decat ceilalti parlamentari. Ei in loc sa se ocupe de eliminarea accizei ,ei vin si doresc marirea accizei, normal ca vor creste preturile, atunci transportatorii isi vor cumpara combustibil din alte tari. Toate aceste scumpiri se vor duce in toate preturile. Sunt convins ca se urmareste in mod intentionat cresterea inflatiei, pentru ca atunci cresc si incasarile la stat.

Spre exemplu: Trasferul cotelor de la angajator la angajat duce la cresterea salariului brut, automat si impozitul pe venit incasat la stat va fi mult mai mare, se va incasa mai mult fata de impozitul initial.

Etichete:, ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: