Despre furtună
A fost o furtuna cu o magnitudine foarte mare. Este posibil ca aceste fenomene să mai apară, ținând cont de această situație este nevoie de acest sistem de alertare.
În principiu ar trebui o mult mai multă grijă în acordarea autorizațiilor de construcții, chiar și pt construcții provizorii, o verificare a construcțiilor sau a diferitelor categorii de panouri publicitare, etc. care să nu mai prezinte un pericol pt populație. Îmi este foarte greu să evaluez. Nu am fost prezent la Timișoara, nu vreau să politizez o astfel de temă. Nu are importanță culoarea politică. Trebuie făcut un plan de măsuri astfel încât să fie un risc cât mai mic de pierderi a vieților omenești.
Moțiunea simplă pe educație
Reproșăm tot domnului Pop. Nu are ce sa caute în funcția de ministru, nu are datele necesare pt a putea deține aceasta funcție. A făcut gafe peste gafe, a făcut greșeli gramaticale grave, mai ales pt un ministru al educației. Nu ii înțeleg pe cei din PSD cum au putut sa susțină un astfel de ministru care vorbește fără sa tina cont de norme și reglementările limbii romane.
Învățământul se afla într-o situație în care trebuie acționat. De vreo 15 ani de pe băncile școlilor nu au mai ieșit meseriași. In România lipsa forței de muncă calificată este marea problemă, mulți investitori ezită să investească din cauza asta. S-a ajuns in situația ca din cauza inadecvării pieței muncii, investitorii își formează ei forța de muncă.
Dacă s-ar face o cercetare serioasă, s-ar vedea că mai mult de jumătate din absolvenții facultăților din România nu lucrează în domeniul pe care l-au terminat. Dacă rețeaua de învățământ nu evoluează ținând cont de nevoile reale ale pieței muncii vom reduce șansele copiilor noștri să performeze.
Care sunt soluțiile PNL
Sunt multe soluții. Avem un întreg program pe educație. Refacerea învățământului profesional. Se poate folosi sistemul învățământului dual care funcționează perfect în Germania. Să acordăm burse pt copii. In acest mecanism tinerii absolvenți își și găsesc loc de munca la firmele care intră în parteneriat cu școlile profesionale.
De asemenea e clar ca trebuie sa plătești mai bine profesorii, pentru ca se vede ca de o buna perioada, din cauza salariilor mici dintre absolvenții facultăților, nu cei mai buni vin in educație. Cred ca trebuie făcută și o reforma de mentalitate in educație.
Cred că trebuie făcută si o reforma de mentalitate. Nu este suficient numai sa transferi informații si cunoștințe. Tb sa generezi modele ca profesor, sa stimulezi creativitatea, comportamentul antreprenorial, sunt lucruri care trebuiesc stimulate de către profesori. Trebuie stimulați profesorii, nu toți profesorii sunt la fel, trebuie stimulați cei care pun suflet care se implica și in partea extracuriculară, se implica in activitățile care nu țin neapărat de domeniul lor, tb găsite stimulente pt profesorii care au performante.
Trebuie gândit cu multa seriozitate, nu putem sa menținem scoli acolo unde ai mai mulți angajați decât copii. Tb sa avem mai mulți titulari.
Este un eveniment interesant. Chiar sunt curios ce cărți o sa primească domnul Pop, cred ca trebuie sa primească si gramatica limbii romane, dar nu cred ca mai are timp sa își mai umple golurile.
Demiterea inspectorilor a fost făcută pentru că aceștia nu au acceptat sa pună directori la scoli pe acei membri de partid impuși. Cea mai importanta relație la nivelul unei scoli este relația cu autoritatea locala, care este cea care furnizează, asista școlile, asigură resursele și poate să intervină în mod benefic în funcționarea școlilor. Nu este normal sa politizezi managementul școlilor. Tb sa tragem un semnal de alarma serios.
Moțiune de cenzura
Într-o sesiune parlamentara opoziția are la dispoziție o singură moțiune de cenzură. Acest instrument tb folosit cu maxim discernământ si tb introdusă atunci când are cele mai mari șanse să treacă. Nu pot sa va dau un pronostic acum. Urmărim cu atenție toate evoluțiile și vom decide când este momentul potrivit.
Sunt destui parlamentarii nemulțumiți, dar nu știu in ce măsura sunt pregătiți sa voteze împotriva guvernului pe care l-au votat.
Despre SRI si Dragomir
Da, era necesara audierea lui Dragomir după declarațiile pe care le-a făcut. Este obligația comisiei de control a SRI sau a SIE sa aibă reacție, iar aceste comisii parlamentare tb sa reacționeze și să caute sa elucideze orice fel de situație care apare. Declarațiile lui Dragomir, ele in sine, daca au in spate informații si elemente pe care nu le-a dat public și pe care ar putea să le dea publicului, trebuie sa fie făcută aceasta comisie. Comisia SRI are capacitatea de a face propuneri. E adevărat ca pana acum comisia SRI nu a exercitat cine știe ce control. Exista si riscul politizării, mai ales ca avem o majoritate parlamentara care urmărește niște obiective si care ar vrea sa fructifice anumite declarații împotriva diferitelor tinete pe care le are.
Despre politica fiscală a guvernului Tudose
Guvernul Tudose nu ar lua o nota de trecere. Conform datelor statistice avem o creștere economică de 5,6 %. Guvernul are multe bile negre. Fifor a fost plimbat de la un ministre la altul fără sa aibă o legătura cu acele ministere. Sunt puși niște oameni in funcții care nu au experiență in acele domenii. Tudose nu are datele necesare pt a gira funcția de prim ministru, de fapt el nu conduce Guvernul, acesta din urmă fiind condus de Dragnea. In materie de poziție acest guvern este împotriva mediului de afaceri. Toate masurile acestui guvern au fost împotriva mediului de afaceri. Nu este un atac numai împotriva mediului de afaceri, este împotriva tuturor celor care muncesc. Folosesc banii pt tot felul de pomeni pe spionarea celor care generează creșterea economica. Este clar ca vor sa susțină creșterile de pensii pe care le-au făcut prin a lua bani din pilonul doi de pensii. Acest guvern ataca partea sănătoasă a României care se bazează pe risc, pe competenta, pe oamenii care sunt implicați in funcționarea economiei și în realizarea de profit, sunt atacați aceia care practic, duc societatea înainte.
Noi ne luptam cu toate pârghiile pe care le avem la dispoziție, nicio majoritate nu poate face chiar ceea ce vrea. Exista o societate, o opinie publică, oameni care iau poziție, cum este mitingul de astăzi care este născut de societate.
Oamenii au văzut ca au blocat o OUG 13. Reacția in societate este puternica atunci când guvernul face ceva care șochează, dar guvernul face cate o prostie in fiecare săptămâna. Cum poți sa iți permiți tu un prim-ministru sa te bați cu mana pe portofelul plin de bani? Cum sa faci apel la oameni sa nu mai tina bani la bănci? Daca era un premier cu credibilitate intram in criza.
In timp ce premierul ataca băncile, ministrul finanțelor se împrumuta de la bănci, avem 18 Mld de la bănci. Da, te împrumuți pt a face investiții, nu sa plătești pensii si salarii. Creșterea asta a PSD nu va mai dura pt că riscam să intram in criza. Motoarele serioase de creștere sunt investițiile, crestarea productivității, completivității. Deficitul a crescut cu 30% care pune presiune pe cursul de schimb. Presiune cursului de schimb este foarte mare, erodarea leului este foarte mare și va duce la scăderea puterii de cumpărare a populației.
Cum arată PNL după congres
O sa facem un sondaj de opinie. O sa facem un prim sondaj, un prim obiectiv este sa facem o cercetare sociologică. Suntem in curs de reconstrucție a comisiilor de specialitate pe domenii, intr-o luna de zile ele vor fi funcționale si ele vor monitoriza activitatea Guvernului, si vor genera idei. Vom avea alegeri la LAL, la OFL.
Cel mai mare câștig al PNL este ca am devenit foarte prezenți, suntem primii care reacționează la ceea ce face guvernul, arătam inițiativa.
Ca si restanta, îmi este greu sa identific o restanta. In raport cu ceea ce ne-am propus ne-am îndeplinit cam toate obiectivele.
Comentarii recente