Rareș Bogdan la PNL? Câteva întrebări

Conform unor informații ”pe surse” preluate pe blogul personal de către Radu Tudor îndelungata pregătire de către Partidul Național Liberal a listelor pentru alegerile europarlamentare se va finaliza cu impunerea realizatorului TV Rareș Bogdan în calitate de cap de listă:

Potrivit unor surse de la varful PNL, realizatorul tv Rares Bogdan are 90% sanse de a deveni cap de lista pentru alegerile europarlamentare. Bogdan a purtat mai multe discutii cu presedintele PNL Ludovic Orban, iar lista PNL a fost deja amanata de 2 ori pentru ca cei doi sa concluzioneze colaborarea lor. Potrivit acelorasi surse, Orban i-a oferit realizatorului Realitatea tv si sefia organizatiei PNL Bucuresti, detaliu care inca se mai negociaza. (aici

Președintele partidului are privilegiul de a nominaliza capul de listă. Nu știu cu cine s-a sfătuit domnul Ludovic Orban când a luat hotărârea de a îl propune pe Rareș Bogdan pentru locul 1 al listei de eurocandidați PNL. Dar, vorba basmului: dacă a gândit doar dânsul, prost a gândit; iar dacă a fost sfătuit, prost a fost sfătuit. E drept, între realizatorul TV și PNL au fost relații, să zicem, amicale – RB a fost propunerea PNL pentru șefia RTV, propunere respinsă, la vremea respectivă, de către PSD-ul lui Victor Ponta.

Dar dacă, dincolo de aceste bune relații, colaborarea cu RB nu a mers mai departe, asta nu poate însemna decât că au existat și motive puternice care să îndreptățească reținerea din partea conducerii de atunci a partidului.

Au dispărut acele motive? A devenit între timp RB că posedă acele calități care l-ar face acceptat de către electoratul dur al PNL, acel electorat dur de care, în condițiile unei prezențe scăzute la vot. va depinde scorul electoral al partidului?

În condițiile în care RB este vârful de lance al unei televiziuni cu o audiență globală scăzută, poate fi el un magnet electoral, o locomotivă pentru partid?

Toate acestea sunt întrebări legitime la care Ludovic Orban ar fi trebuit să mediteze înainte de a lua decizia de a îl promova pe Rareș Bogdan la statutul de vioară întâi a partidului. Asta, dacă Radu Tudor nu minte cumva.

Și acum, câteva întrebări ce pot părea răutăcioase:

 1. Cât de mare poate fi disperarea încât să îl aduci pe RB în patid și să îl pui cap de listă la europarlamentare?
 2. Care este logica în virtutea căreia ajungi la concluzia că prezența lui RB în fruntea listei va aduce mai multe voturi către PNL, decât prezența lui Crin Antonescu?
 3. Nu sunt fan Cristian Bușoi, dar ce îl îndreptățește pe RB să fie președinte al celei mai grele (în multe sensuri) organizații PNL din țară, cea din București? Măcar Bușoi și-a dovedit, în ani, fidelitatea față de partid.
 4. Este adevărat că PNL nu are nici o televiziune prietenoasă. Dar promovarea în partid a lui RB nu este un preț prea ridicat pentru ca partidul să se ancoreze la cheiul Realitatea TV, un chei de altfel precar și pe cale de faliment?
 5. Realitatea TV nu înseamnă, în fapt, RB, ci Gușă. Chiar vrem să devenim, ca partid, tovarășii de joc ai lui Cosmin Gușă?
 6. nu-i așa că am pierdut 6 luni de zile cu analize (c-o fi, c-o păți) pentru a lua o decizie care pare pripită și care, mă tem, va fi respinsă, din start, de majoritatea electoratului PNL.
 7. Nu-i așa că nominalizarea lui RB este un fake-news, o glumă proastă ieșită din laboratoarele propagandei PSD?

Etichete:, , , , , ,

Un comentariu pe “Rareș Bogdan la PNL? Câteva întrebări”

 1. Ion Galit 22 februarie 2019 la 5:13 PM #

  Domnule politician liberal, prin prezenta, va fac cunoscut ca, dupa Revolutie, sau ce o mai fi fost aia, am votat numai pe liberali si trebuie sa recunosc faptul ca nu mi-a fost chiar atat de usor si asta deoarece, periodic, va cresteau noi si noi aripioare… Cum, necum, m-am descurcat si am reusit sa votez doar pe liberalii autentici, adica pe cei istorici. Iata ca vin curand alte elegeri peste noi si acum am ajuns intr-o situatie caraghioasa si ma intreb – Eu cu cine votez? La trecutele alegeri, preferatul meu a fost Crin Antonescu pe care il apreciam pentru inteligenta si clarviziune. Ati facut ce ati facut si ati scapat de el, dar acum nu mai puteti ocoli intrebarea mea – Eu cu cine votez? Faceti va rog ceva, mergeti in partid si discutati si in final, dati-mi iarasi un motiv sa va votez!

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: