Fi atent ce îți dorești!

La începutul crizei Caracal, erau voci în mass-media care fie (1) denunțau CCR ca fiind vinovată pentru neputințele STS și ale sistemului 112, deoarece CCR desființase protocoalele secrete (chiar dacă acelea nu prevedeau doar conlucrarea STS-SRI pe 112, ci vizau în special alte paliere de „colaborare”) fie (2) aruncau aceleași neputințe în sarcina finanțării necorespunzătoare (fără a medita nici o clipă, respectivii influenceri la cele peste 1 miliard euro consumate de către STS în ultimii 15 ani).

Prin recentul proiect de rectificare bugetară unul dintre visurile celor care doreau mărirea bugetului serviciilor secrete a fost îndeplinit: STS (dar în special SRI, care nu fusese implicat în scandal) li se mărește substanțial bugetul.

Dar (pentru că trebuia să existe un dar) pentru că plăcinta bugetară este aceeași (ba chiar mai mică!) pentru a mări bugetele serviciilor secrete se taie de la Educație, Sănătate, Transporturi. Drept care exact aceleași personaje care plângeau pe umerii emanciați de subfinanțare a STS, acum bat obrazul Docilei, pentru că a luat bani de la sectoare esențale pentru societatea românească. Poate că ar fi bine, data viitoare, să fie atenți la ce își doresc. Nu de alta, dar s-ar putea ca zeii să le împlinească încă o dată dorința.

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: