La alegeri, cu soft neomologat!

Într-un interviu la B1 TV directorul Autorității Electorale Permanente a făcut o afirmație categorică: alegerile europarlamentare din 2019 au fost asistate de un soft pus la dispoziție de STS (care a și instrumentat, pe partea soft și hard, supravegherea alegerilor, colectarea și centralizarea rezultatelor) – dar respectivul soft nu era și nu este omologat.

Dacă sunteți conducători auto știți că dacă circulați și sunteți prinși de radar având o viteză neregulamentară, în procesul ce urmează (dacă contestați în instanță măsura luată de poliția rutieră) scăpați basma curată în cazul în care aparatul radar nu este omologat. Din punctul de vedere al Justiției datele puse la dispoziție de un instrument neomologat nu există. Pentru că adevărul acestor date este pus în dicuție de lipsa de încredere în calitatea instrumentului care le-a furnizat, acesta nefiind omologat.

Se pare că ce este valabil pe acest caz extrem de simplu, nu este și pentru procesul electoral. Rezultatele puse la dispoziție de către STS au fost ”omologate” de către CCR. Și toată lumea a zâmbit frumos la aparat. Aflăm de abea acum tărășenia, dar posibilul scandal al unor alegeri desfășurate sub umbrela unui soft neomologat (= nelegal) este înnăbușit de imensul scandal de la Caracal.

Până una alta, social-media începe să fie invadată de mesaje de tipul:

Și asta pentru că directorul AEP s-a debarasat de directorii din cadrul instituției care ar fi trebuit să omologheze softul STS, dar nu au făcut-o. Și începi să te întrebi ”De ce?”

Mai multe, aici:

PS același sistem, SIMPV, a fost folosit și în 2016. Atunci era omologat? #numaizic

Etichete:, , , ,

2 comentarii pe “La alegeri, cu soft neomologat!”

  1. pozeDECAT 2 august 2019 la 9:26 PM #

    Pana la urma se pare ca omul cam batea campii in interviul asta:
    http://www.roaep.ro/prezentare/en/stire/anunt-51/

    Dă clic pentru a accesa PV%20comisia%20certificare_1.pdf

    Apreciază

    • Radu Zlati 3 august 2019 la 11:42 PM #

      atât cât pricep eu, acolo este vorba despre altceva decât despre omologarea propriu-zisă.

      Apreciază

%d blogeri au apreciat: