Andrei Caramitru recidivează

Domnul Andrei Caramitru perseverează. În prostii (sper să îmi apreciați limbajul diplomatic). Într-o postare pe FB, acest domn face aprecieri sumare asupra liderilor României (de la Cuza la Iohannis). Desigur, aș putea aduce observații la fiecare dintre aceste considerații ale unui amator într-ale istoriei, adus precum pleava de apa de ploaie, la suprafața bălții cu indulgență numită „politica românească”. Am ales însă ultimii lideri, de la Ceaușescu la Iohannis:

La cele spuse de către AC, aș face niște observații, la rândul meu:

Ceaușescu a fost, din primul până în ultimul moment al regimului său, un dictator comunist. Putem împărți și periodiza perioada în care a condus România, dar să zici că „a început bine” înseamnă să abuzezi de memoria colectivă a românilor: mai binele (în comparație cu perioada de sfârșit a regimului” nu înseamnă bine. Să zici despre un dictator comunist că a guvernat bine înseamnă că ești un cretin spălat pe creier.

Emil Constantinescu și Traian Băsescu – considerații de bodegă, nedemne (nici ca stil nici ca și conținut) de un intelectual. Adevărat, AC posibil să nu fie un intelectual – și cu asta a scăpat.

Klaus Iohannis – vădit partizane, observațiile. Plus că și cam tâmpițele. Nu sunt fan KWI, dar merita măcar observația făcută în dreptul lui Constantinescu – „a luptat cât a putut cu sistemul”. În plus, AC își arogă, pentru el și ai lui, arestarea lui Dragnea (opera Justiției), scăderea PSD-ului și marile demonstrații. Pentru el și ai lui, gaura de la gogoașă.

Este ușor să faci glume pe seama lui AC; omul, când își dă drumul gândirii, este stilistic ceva între Ana Pauker, Vadim și Lenin. Dar uităm că acest om nu este unul de rând, este fost consilier al lui Dan Barna și, la modul prezent, unul dintre autorii platformei electorale a USR. Deci elucubrațiile sale trebuie luate în seamă. Chiar dacă, între timp, i se poate lua, din ochi, și măsura halatului.

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: