Nimic rău despre Greta

Realizarea de sine a unei persoane cu CES precum Greta Thunberg este admirabilă. Nu e de ici-colo să cuvântezi la ONU, iar mulțimi de oameni, inclusivi unii responsabili politici, să ia aminte la ce zici, să te aprobe, să te urmeze, să te recomende ca model.
Pe de altă parte, o mare parte din spusele Gretei eu le trec la categoria junk sau mai rău. Iar cei care o urmează sau o creditează necondiționat, dau dovadă de fragilitate intelectuală, după părerea mea (așa-i că m-am exprimat elegant?)
În ce mă privește, eu nu sunt expert în meteorologie, dar știu ceva istorie. Astfel încât vă rog frumos, aduceți-mi aminte despre încălzism și despre spusele Gretei când în Groenlanda vor crește iar păduri și orzul va fi cultivat până la paralele de 70 de grade, precum pe vremea când insula a fost descoperită de către strămoșii Gretei. Până atunci, pa și la re.

Groenlanda, azi, vara, în zona fără gheață

Etichete:, ,

Un comentariu pe “Nimic rău despre Greta”

  1. pozeDECAT 27 septembrie 2019 la 10:00 AM #

    Problemele schimbarilor climatice sunt totusi destul de crancene. Insa discursurile duse direct de la repetitiile pe scenele teatrelor la tribunele de dezbateri politice fac intotdeauna rau cauzelor care le-au prilejuit. Oarecum ca discursurile motivationale precum ala cu „ciiiiiine este generalul …. !?”

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: