Perspectivele deschise de CCR

De ieri, grație deciziilor luate de către CCR, vom avea câteva „noutăți” în politica românească:

 • știm că orice guvern va putea să modifice Coduri sau chiar să scrie unele noi (altfel având nevoie de majoritatea necesară legilor organice, dacă ar fi trecute prin Parlament), direct prin OUG – CCR a decretat că este OK astfel
 • știm că orice guvern, dacă va constata că nu are o majoitate comfortabilă pentru trecerea Legii Bugetului în forma dorită, va trece legea prin asumare guvernamentală – CCR a decretat că este OK astfel.

Guvernul Dăncilă a tentat limitele constituționale ale legislației pe OUG de modificare a Codului Administrativ, iar guvernul Orban a urmat cu brio exemplul prin asumarea răspunderii pe Legea Bugetului. Ambele tentative încununate de succes.

E bine? E rău? Din punctul meu de vedere s-a deschis o cutie a Pandorei. Care nu se va mai închide decât pentru a zăvorâ temeinic, înlăuntrul ei, speranța într-o Românie Normală.

Etichete:, , , ,

5 comentarii pe “Perspectivele deschise de CCR”

 1. Vasile 13 februarie 2020 la 9:19 AM #

  Da, ne îndreptăm spre o Românie normală!

  Apreciază

 2. Florin 13 februarie 2020 la 11:54 AM #

  Ceea ce mi se pare grav este postura de „constituantă” pe care și-a arogat-o de mai multe ori CCR, modificând practic prevederile constituției. Coroborat cu latura politică a CCR, …

  Apreciază

  • Radu Zlati 13 februarie 2020 la 8:47 PM #

   nu și-a arogat-o. A cam fost oblșigat să și-o asume, ținând seama de cazurile ce i-au fost aduse spre rezolvare.

   Apreciază

   • Florin 13 februarie 2020 la 9:23 PM #

    Obligația despre care scrieți rezultă doar din caracterul politic al acestei curți, care trebuie să-și răsplătească pe cei care i-au numit.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: