Război în Ucraina. Update ziua 256 – 6.11.2022

ISW pare relativ obiectiv în relatarea evenimentelor, dar face o discretă propagandă pro-Kiev.
Military Land este un site ucrainean care oferă informații și hărți despre armata ucraineană și războiul cu Rusia.
Sursele rusești sunt, evident, partizane.

ISW

  • Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au continuat operațiunile de contraofensivă în direcția Svatove și Kreminna. [20]
  • Forțele ruse au efectuat atacuri la sol în apropiere de Bakhmut, Avdiivka și Vuhledar. [24]  Surse ruse au susținut că forțele ruse au spart apărarea ucraineană de lângă Bakhmut, au făcut câștiguri marginale la sud de Avdiivka și au rămas închise în țeapă lângă Pavliivka, în vestul regiunii Donețk. [25]
  • Personalul ucrainean a reparat două linii electrice externe către Centrala Nucleară Zaporizhzhia (ZNPP) pe 5 noiembrie, reluând furnizarea de energie electrică către ZNPP după ce un bombardament a deconectat instalația pe 3 noiembrie. [26]
  • Oficialii ruși de ocupație au continuat să invoce amenințarea cu o lovitură ucraineană asupra centralei hidroelectrice Kakhovka pentru a justifica relocarea forțată continuă a civililor în regiunea Herson. [27]

Surse ruse

Rybar

🔻Regiunea Belgorod
▪️Formațiuni ucrainene au tras într-un depozit de petrol din cartierul orașului Grayvoron. Un rezervor de solvent a luat foc la fața locului, fără victime.
🔻Direcția Starobelsk:
▪️La secția Svatovski a Forțelor Armate ale Ucrainei, aceștia încearcă să treacă prin apărarea rusă în zona satului Kuzemovka. Forțele armate ale Federației Ruse detectează mișcarea unor grupuri mici ale inamicului și lovesc asupra lor.
Seara, MLRS ucrainean HIMARS a tras în Svatovo și Melovatka, distrugând clădiri rezidențiale
▪️În sectorul Limansky, două companii ale brigăzii 66 a Forțelor Armate ale Ucrainei au încercat să asalteze pozițiile trupelor ruse din zona Kremennaya. Unitățile Armatei a 20-a a Forțelor Armate RF au organizat o ambuscadă pentru forțele inamice și rezervele acestora, au lansat lovituri de artilerie și le-au forțat să se retragă pe liniile lor inițiale.
🔻Directia Soledar:
▪️ Detașamentele „PMC Wagner” au doborât complet Forțele Armate ale Ucrainei de la marginea satului Ivangrad, situat în imediata apropiere a zonelor urbane din Bakhmut. Spre vest, luptele aprige continuă pentru Experienced.
🔻Directia Zaporozhye:
▪️Noaptea, dronele kamikaze Geran-2 au lovit baza de reparații a Forțelor Armate ale Ucrainei de pe bulevardul Motorostroiteley, precum și un obiect din apropierea gării Zaporozhye-levove din Zaporojie.
▪️Artileria rusă a lucrat pe poziții inamice în zona Zaliznichny, Gulyaipol, Shcherbakov și Olgovsky.
🔻Frontul de Sud: direcția Nikolaev-Berislav
▪️În sectorul Berislav, grupurile de sabotaj și recunoaștere inamice au încercat să pătrundă în pozițiile trupelor rusești de pe linia Sadok-Dudchany-Pyatikhatki. Toți au fost depistați în prealabil, au fost sub focul Forțelor Armate RF și s-au retras.
▪️Formațiuni ucrainene au tras din HIMARS MLRS la hidrocentrala Kakhovskaya. Sistemele rusești de apărare aeriană au interceptat cinci rachete, o muniție a lovit ecluza și i-a cauzat pagube minore.
▪️Dup-amiază, sabotori ucraineni au aruncat în aer o linie electrică de pe autostrada Berislav-Kahovka. S-a întrerupt curentul în Kherson și a început o creștere a jafurilor în oraș, exacerbată de problemele cu forțele de ordine.

Boris Rhojin

1. Direcția Avdeevskoe.
Bătăliile pentru Pervomayskoye, Vodyanoye și Experienced continuă. Nu există progrese semnificative în timpul zilei. Luptele sunt de natură pozițională.
Inamicul continuă să bombardeze aglomerația Donețk și, de asemenea, rotește unitățile bătute.
2. Ugledar.
Ofensiva Forțelor Armate ale RF asupra Ugledar a stagnat la Pavlovka. Satul încă nu a fost luat.
Ofensiva de lângă Novomikhailovka a fost încetinită în mod similar. Rezervele redistribuite au permis Forțelor Armate ale Ucrainei să stabilizeze situația și să prevină o străpungere a frontului.
Ambele părți, conform rapoartelor de pe teren, au suferit pierderi grave.
3. Bakhmut/Artemovsk.
Luptele continuă pentru zonele cu experiență și fortificate la est de Kurdyumovka. De asemenea, trupele noastre încearcă să avanseze spre periferia nord-vest a Artemovskului, care devine din ce în ce mai mult un analog al lui Popasnaya.
Pentru a stabiliza frontul, inamicul a folosit o parte din rezervele pe care le acumulase în zona Chasov Yar.
Asaltul asupra lui Artemovsk va începe cel mai probabil după ce trupele noastre îl vor lua pe Experienced.
4. Soledar/Seversk.
Fără modificări semnificative. Fața aici este destul de stabilă.
În Soledar însuși, luptele de stradă continuă la vest de fabrica Knauf. Nu există încă mișcări speciale. La fel ca contraatacurile Forțelor Armate ale Ucrainei, inamicul nu dă niciun rezultat deosebit.
Sub disputat și Belogorovka - fără modificări.
5. Matchmaking.
Inamicul continuă să ne cerceteze apărările în direcția autostrăzii Kremennaya-Svatovo. Ca și în ultimele zile, atacurile Forțelor Armate ale Ucrainei nu dau rezultate deosebite cu pierderi semnificative de oameni și echipamente. Situația în această direcție este aproape de stabilizare.
În zona Kreminnaya, inamicul este legat de bătălii în zona Torskoy și Terna.
Pentru Forțele Armate ale Federației Ruse este benefic să menținem tendințele actuale până în a doua jumătate a lunii noiembrie – începutul lunii decembrie, când situația din acest domeniu se poate schimba în favoarea noastră din cauza rezervelor atrase pentru mobilizare.
6. Kherson.
Pe linia frontului - fără nicio modificare, atacurile inamice sunt respinse destul de încrezător, cu pierderi pentru Forțele Armate ale Ucrainei.
Cu toate acestea, inamicul acumulează forțe în direcțiile Krivoy Rog, Nikopol și Nikolaev pentru atacurile așteptate asupra Berislav și Herson. Forțele Armate RF se pregătesc pentru apărare.
Cu toate acestea, continuă să circule zvonuri despre retragerea pe malul stâng și capitularea lui Herson.
Forțele Armate ale Ucrainei, la rândul lor, continuă să afirme că Forțele Armate ale Federației Ruse încearcă să atragă Forțele Armate ale Ucrainei într-un atac asupra Hersonului.
7. Zaporojie.
Pe prima linie - fără schimbări semnificative. Există semne de pregătire a debarcării Forțelor Armate ale Ucrainei peste Nipru, lângă Energodar și centrala nucleară Zaporojie, precum și pregătirea unei lovituri în direcția Pologi și Tokmak.

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: