Adrian Severin s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte al PSD

Severin a declarat că a decis să se autosuspende din funcţia de vicepreşedinte al PSD şi din calitatea de membru al BPN până la rezolvarea anchetei pe care conducerea Parlamentului European o va derula.

„I-am informat pe colegii mei asupra întregii situaţii, în legătură cu faptul că sper să se declanşeze cât mai repede investigaţia în Parlamentul European, care să fie de natură a clarifica toate lucrurile şi pentru că partidul nu are nicio legătură şi nici posibilitatea de a investiga acest lucru„, a precizat el.

El a declarat că a propus conducerii PSD să se autosuspende din BPN, precum şi din funcţia de vicepreşedinte, până când se vor încheia procedurile la nivel european, astfel încât asupra partidului „să nu mai apese niciun fel de răspundere sau obligaţii de a face declaraţii”.

Întrebat de jurnalişti cine a propus această soluţie a autosuspendării, Severin a răspuns: „Este propunerea mea, este voinţa mea şi nu cu o mare bucurie colegii au luat act de lucrul acesta, care ne lasă tuturor libertatea de a proceda cu calm la clarificarea acestor lucruri„.

Europarlamentarul PSD a afirmat că nu a fost încă anunţat de Parlamentul European asupra unei eventuale investigaţii.

„Fără îndoială, mă duc acolo după-amiază şi vom avea nişte discuţii. Eu vreau ca lucrurile acestea să se întâmple nu ca să mă extrag de la răspundere, ci ca să declanşăm o acţiune foarte clară de protecţie a Parlamentului European faţă de asemenea acte”, a adăugat el.

Severin a declarat că articolul publicat de „The Sunday Times” ridică şi problema „protecţiei” Parlamentului European faţă de „falşi jurnalişti”.

„Ce pot să înţeleagă zecile de milioane de cetăţeni din cele 27 de state ale Uniunii Europene când se creează asemenea diversiuni şi asemenea perdele de ceaţă. (…) Cum vor mai discuta colegii mei cu cei care ne vor bate la uşă, gândindu-ne că vor bate la uşă cu aparate de înregistrare ascunse, că nu sunt cine pretind a fi? Cum o să facem? O să îi cercetăm pe toţi? Le cerem să aducă certificate notariale de identitate ca să aflăm cu cine stăm de vorbă?”, a explicat el.

Severin a spus că articolul din „The Sunday Times” reprezintă „o lovitură grea” dată Parlamentului European, el ridicând problema unei eventuale modificări a Regulamentului PE în sensul introducerii unor reguli clare care „să elimine aceste posibilităţi rău-voitoare de interpretare” şi prin care să „sancţioneze pe cei care procedează cum au procedat aceşti falşi jurnalişti”.

Liderul grupului socialiştilor din PE Martin Schulz a solicitat, luni, o întâlnire la Bruxelles cu europarlamentarii Adrian Severin şi Zoran Thaler, în urma acuzaţiilor din The Sunday Times, pe care le-a descris ca „extrem de grave”, precizând că, dacă acestea se vor adeveri, va lua măsuri adecvate.

Parlamentul European (PE) a anunţat duminică deschiderea unei anchete privind acuzaţiile de corupţie aduse de publicaţia britanică The Sunday Times împotriva a trei eurodeputaţi, între care românul Adrian Severin, relatează AFP.

Direcţia Naţională Anticorupţie se autosesizează în cazul europdeputatului Adrian Severin, despre care presa română şi cea internaţională a consemnat eventuale fapte de corupţie în care politicianul ar fi implicat, a comunicat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

sursa: MediaFax

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: