PDL triplează numărul delegaţilor la votul pentru şefia partidului. Îl avantajează pe Blaga?

Unul dintre candidaţii la preşedinţia PDL, Vasile Blaga, a obţinut triplarea numărului de delegaţi care vor vota la Convenţia Naţională din 14 mai, numărul votanţilor urmând să ajungă la 4.000, conform unor surse citate de hotnews.ro.

Decizia urmează să se ia în Comisia de organizare a alegerilor.

“Au fost discuţii la nivelul comisiei şi echipele celor doi candidaţi, Emil Boc, respectiv Vasile Blaga, au căzut de comun acord să suplimentăm numarul de delegaţi de la 1.400 la 4.000. Decizia are şanse să fie adoptată, iar Biroul Politic ar putea săptămâna viitoare să convoace Colegiul Director pentru a aproba hotărârea”, a explicat şefa PDL Prahova, Roberta Anastase, pentru sursa citată.

Tabăra lui Vasile Blaga doreşte majorarea numărului de delegaţi pentru ca aceştia să fie mai greu controlabili de către şefii de organizaţii PDL, în condiţiile în care preşedintele în exerciţiu al partidului, Emil Boc, se bucură de sprijinul unui număr mai mare de filiale.

Încă un motiv pentru care ambele tabere au acceptat propunerea venită dinspre Blaga îl constituie imaginea de partid puternic pe care o conferă o sală plină de delegaţi, la Convenţia Naţională din 14-15 mai.

sursa: Curs de Guvernare

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: