PDL schimbă întrebările de la referendumul pentru Capitală, îşi face reclamă cu altele

Călin Murg, consilier din partea PDL în CGMB, a declarat duminică pentru NewsIn că unele întrebări de la referendumul la care sunt aşteptaţi bucureştenii în iunie ar putea fi schimbate, deoarece o parte din cele stabilite deja sunt „evazive”.

Campania outdoor a PDL, dar şi de pe internet, pentru referedumul din Bucureşti promovează alte întrebări decât cele oficiale, care se vor regăsi pe buletinele de vot.

Întrebat de ce PDL promovează alte întrebări decât cele pentru referendumul pentru Legea Capitalei, consilierul PDL Călin Murg a declarat că, prin întrebările PDL din campania outdoor în legătură cu referendumul ce va fi organizat în Bucureşti, „s-a vrut deschiderea unei dezbateri pe anumite teme” şi că „nu s-a dorit să se creeze confuzii printre bucureşteni”.

Una dintre întrebările promovate de PDL, dar care nu va fi pusă şi în cadrul consultării cetăţeneşti, este: „Eşti de acord cu eutanasierea câinilor vagabonzi?”, cu variantele de răspuns: „da” şi „nu”.

Consilierul a recunoscut că întrebarea privitoare la eutanasierea câinilor „nu are de-a face cu referendumul pentru Legea Capitalei şi că aceasă problemă trebuie reglementată de o lege care se află acum în dezbatere la Parlament”. „Repet am pus această întrebare pentru a lansa în dezbatere o temă…”, a răspuns Murg întrebat, în repetate rânduri, de ce există o discrepanţe între întrebările campaniei PDL şi cele stabilite de CGMB.

Legat de celelalte întrebări ale campaniei PDL (inclusiv cea despre posibilitatea alegerii consilierilor în mod uninominal), el a spus că acestea ar putea fi introduse printre întrebările referendumului pentru că CGMB ar putea să le modifice pe cele care au fost deja stabilite „pentru că sunt evazive”. În acest sens, Călin Murg a declarat că va propune ca “numărul de consilieri generali să fie redus la 80, iar aceştia să fie aleşi uninominal” (legea promovată de PDL promova desfiinţarea consiliilor de sectoare, lucru care ar fi antrenat majorarea numărului de consilieri generali faţă de numărul din acest moment, n.r.). Democrat-liberalul a mai afirmat că o altă întrebare trebuie “să se refere clar dacă se vor desfiinţa sectoarele sau nu”, iar alta „să facă referire la o cât mai bună alocare a banilor în administraţiile din Bucureşti”.

Întrebări promovate de PDL în campania pentru referendumul din Bucureşti, dar care nu sunt cele oficiale:

Una din întrebările care sunt conţinute de bannere afişate în tot oraşul, dar care nu se numără printre cele stabilite de CGMB este: „Vrei să îţi alegi consilierul general uninominal, şi nu pe o listă de partid?”, cu variantele de răspuns: „da” şi „nu”. O altă întrebare promovată de PDL, dar care nu va fi pusă şi în cadrul consultării cetăţeneşti, este: „Eşti de acord cu eutanasierea câinilor vagabonzi?”, cu variantele de răspuns: „da” şi „nu”.

O a treia întrebare din cadrul campaniei de comunicare a democrat-liberalilor seamănă cu una din întrebările oficiale de la referendum, dar nu o şi reproduce. Este vorba de: „Numărul de funcţionari publici din Primării trebuie:”, cu variantele de răspuns: „mărit”, „redus”, „menţinut”. Întrebarea de la referendum este: „Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului din administraţia Bucureştiului?”.

Totuşi, una dintre întrebările de pe bannere coincide cu una din întrebările oficiale. Aceasta este: „Doreşti o Capitală cu 6 sectoare și 7 administrații?”.

Întrebările oficiale:

Referendumul pentru Legea Capitalei, la care bucureștenii vor fi chemaţi să răspundă la șapte întrebări, va avea loc la 19 iunie. Întrebările vizează, în principal, organizarea administrativă a Capitalei.

Cele şapte întrebări sunt: „Sunteți mulțumit de modul în care s-a dezvoltat Capitala?”, „Vă doriți o Capitală cu 6 sectoare și 7 administrații?”, „Vă doriți o Capitală cu 6 sectoare și o singură administrație?”, „Sunteți mulțumiți de curățenia în București?”, „Vă doriți o arhitectură unitară pentru tot Bucureștiul?”, „Sunteți de acord cu reducerea cheltuielilor aparatul din administrația Bucureștiului?” şi „Sunteți de acord ca Bucureștiul să fie condus de primarul general alături de CGMB?”.

sursa: Realitatea

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: