Newsin – Antonescu: USL are majoritate categorică în București, și peste două treimi în formula cu Oprescu

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marți, că, în opțiunile electoratului din Capitală, USL are o majoritate categorică și fără a-l avea candidat pe Sorin Oprescu pentru Primăria Generală, adăugând că, în formula cu Oprescu, USL ar avea peste două treimi.

Întrebat, într-o emisiune la radioul public, despre preferințele electoratului din Capitală în perspectiva alegerilor locale din 2012, liberalul a precizat: „USL are o majoritate categorică în București (n.r. în CGMB), cu sau fără Sorin Oprescu. Formula Sorin Oprescu – candidat USL, este o formulă cu majoritate de peste două treimi”.

El a reiterat faptul că încă nu a fost luată o decizie privind susținerea lui Oprescu de către USL pentru Primăria Capitalei, dar că acest lucru este foarte posibil și a ținut să dezmintă informațiile conform cărora Oprescu ar dori să aleagă o parte dintre viitorii consilieri. „Asemenea discuții nu au avut loc. În mod categoric, dacă Sorin Oprescu va fi candidatul USL, consilierii generali vor fi desemnați de partidele noastre. Negocierea cu Sorin Oprescu va fi legată strict de proiectele majore ale Capitalei. E un om politic și de administrație care înţelege acest lucru”, a subliniat Antonescu.

Liberalul a adăugat că cine își dorește să desemneze personal consilierii, trebuie să își facă partid. „Dacă vrei susținerea unor partide, se poate discuta ce tip de oameni trebuie să avem împreună, proiectele pentru care aceștia să fie pregătiți. Dar formula <eu am cinci oameni, tu ai șapte oameni>, asemenea tip de înțelegere se exclude. Nu l-a cerut Oprescu niciodată, nici eu nici Victor Ponta n-am avut discuții în legătură cu așa ceva”, a precizat liberalul.

De asemenea, în privința scenariului ca Sorin Oprescu să fie candidatul USL la prezidențiale, Antonescu a catalogat chestiunea drept „anecdotică”. „E o problemă inactuală. În toate sondajele, mă aflu confortabil pe locul 1 în opțiunile pentru prezidențiale, iar Victor Ponta pe primul loc în opțiunile pentru premier. Nu avem o criză în a căuta candidați”, a adăugat liderul PNL, remarcând că această chestiune nu va fi decisă de trei oameni, ci de electorat.

Pe de altă parte, în cadrul interviului acordat RRA, liderul PNL s-a referit şi la programul economic al USL, apreciind că acesta este mai degrabă apropiat de viziunea liberală. ” Din punct de vedere economic, e vorba de idei mai degrabă liberale, în sensul în care fiscalitatea e scăzută, e mai scăzută decât actualmente, în sensul că 16% rămâne cel mai ridicat prag de impozitare, survenind două praguri mai scăzute – 12 şi 10″, a spus Antonescu. De menţionat că, în programul oficial prezentat de USL, se propune ca pentru un venit salarial până la 800 de lei pe lună să se aplice o cotă de 8%, pentru un venit între 800-1600 de lei pe lună – 12%, iar pentru venitul peste 1600 de lei – 16%, astfel că sistemul de cote este de 8%-12%-16%, iar nu 10%-12%-16%, aşa cum a afirmat Crin Antonescu.

Etichete:, , , , , ,

Un comentariu pe “Newsin – Antonescu: USL are majoritate categorică în București, și peste două treimi în formula cu Oprescu”

  1. cristi 12 iulie 2011 la 4:21 PM #

    Sorin Oprescu ar trebui convins de USL sa candideze sub sigla sa,fiindca la ora actuala el e imbatabil in Bucuresti.Dintre toti primarii pe care i-a avut Bucurestiul dupa 1989 Oprescu este cel mai capabil.N-a fost implicat in niciun scandal de coruptie iar de cand este el primar n-am mai auzit ca oamenii sa se planga prea mult de gropile din asfalt,de eternele santiere care nu se mai terminau niciodata si care provocau cozi interminabile,de borduri amplasate si scoase o data la 6 luni.In plus el a reusit sa termine doua obiective importante pentru oras:Pasajul Basarab si Stadionul National „Lia Manoliu”.Datorita acestor realizari Oprescu le-a aratat bucurestenilor ca se mai poate face si treaba,nu numai scandal si coruptie si astfel a dobandit o popularitate ce-l face practic imposibil de invins.USL va castiga foarte mult din asocierea cu acesta,si nu numai in Capitala.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: