Dorin Tudoran: Roșu, galben și căprui

Cu prilejul reluării înțeleptului diferend ”Minoritate Imperială” (apud Horincă Românească Patafizică, aka H-R.P) vs. ”Majoritate Nasoală” (apud Lajos Trötuș, aka LT), cunoscut și sub numele de “O majoritate iritat-pedelistă bagă în corzi o minoritate imprudent-udemeristă”, reiau aici un fragment dintr-o mai veche depeșă de presă, cu dorința declarată de a submina orice formă de pesimism nejustificat și de a contribui la consolidarea încrederii în optimismele de toate culorile. Din cauza furtunilor, în România a fost declarat cod oranj de vijelie și e de datoria noastră să liniștim spiritele din cale afară de neliniștite:

“Agenţia  de  ştiri <Ni  vu  ni  conu> continuă să  transmită de pe frontul de vest al unei ţări din est. Statul respectiv este cunoscut în cercuri iredentiste de ambele sexe şi sub numele de România profundă. Iată ultima depeşă de presă:

‘Senatorul român de origine săptămânală Corneliu Vadim Tudor şi senatorul săptămânal de origine neîntrerupt europeană Gogu Frunda au luat prin surprindere comunitatea serviciilor de informaţii post-sovietice depunând împreună jurământul de sărăcie, credinţă şi supunere. Ei au jurat în acelaşi timp, în aceeaşi limbă – esperanto – cu mâna dreaptă pe aceeaşi fotocopie a Paliei de la Orăştie şi cu mâna stângă pe aceleaşi graniţe, bătute la un cap în cuie Trianon şi la celălalt cap în pioneze vieneze Diktat.

Pe tot parcursul jurămintelor, Vadim a ţinut arătătorul pe Geneză (Facerea), Frunda – indexul pe Exod (Ieşirea).  Cele peste 22 de milioane de suflete comunitare aflate în tribune au izbucnit în plâns, când cei doi tribuni au intonat solemnul ‘Trei culori cunosc pe lume,/ Roşu, galben şi căprui.’

La mititeii serviţi cu multă boia s-a adăugat doar confuzia unor participanţi, care, din cauza unor ezitări ale sistemului de amplificare, n-au înţeles dacă România rămâne o aluniţă cultural-autonomă a statului naţional Harghita sau a fost acordat dreptul de a trece prin România, între orele 07:00 şi 18:00, tuturor harghitanilor ce au asupra lor o sticlă de Borsec cu apă de Balaton.

Tribunii au promis celor din tribună că vor clarifica situaţia în avionul de Miercurea Ciuc-Strasbourg, via Butimanu.

Asigurat că Troia rămâne cu capitala la Udrea, Băsescu s-a declarat aproape satisfăcut de  patriotismul celor doi tribuni şi de dezinteresul tribunelor faţă de orice grup de interese naţionale.’ “

sursa: VoxPublica

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: