Regele Mihai a trimis o scrisoare de compasiune Regelui Norvegiei, Harald al V-lea (Agerpres)

Regele Mihai a trimis, sâmbătă, un mesaj de compasiune şi sprijin Regelui Norvegiei, Harald al V-lea, în legătură cu atacurile teroriste din această ţară, informează un comunicat al Casei Regale transmis duminică AGERPRES.

‘Am fost puternic şocaţi şi profund întristaţi la vestea ororilor de neînchipuit care au avut loc în Norvegia. Tragedia este peste orice închipuiri! Singura consolare în acest moment este că, aşa cum aţi menţionat, întreaga voastră Naţiune este unită. De-a lungul secolelor, norvegienii au făcut atât de mult pentru a apăra cu mândrie şi demnitate libertăţile şi independenţa lor şi sunt sigur că ei vor sta, umăr la umăr, şi în această tragedie”, afirmă Regele Mihai în mesajul amintit.

Acesta a adăugat că a fost profund impresionat de unitatea manifestată, indiferent de culoare sau rasă, pentru a salva vieţile celor afectaţi de atacurile teroriste.

”Am fost foarte mişcaţi de fotografiile cu lucrătorii din serviciul medical şi din alte servicii de urgenţă care au lucrat neobosit pentru a salva vieţi; ei erau de toate culorile şi rasele, ceea ce reprezintă o clară respingere a mesajului de ură pe care ucigaşii au vrut să-l dea. Gândurile noastre sunt cu voi în aceste grele momente de încercare”, se mai arată în documentul citat.

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: