Declaratie de presa a deputatului PNL Octavian Bot

Traian Băsescu vorbeşte atât de mult, încât nu mai are timp să şi gândească. Preşedintele României a iesit din nou la rampă, precum iese un marinar pe punte, după o noapte furtunoasă, stropită din belşug cu rom.

În calitate de Preşedinte al României, cel care este pus să vegheze la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, a declarat că în situaţia în care USL va obţine în alegeri majoritatea absolută, nu va desemna candidatul pentru funcţia de prim-ministru de la această alianţă. În sprijinul acestei adevărate ameninţări la adresa USL, Traian Băsescu invocă prevederile art. 103 din Constituţie. Trecând peste faptul că Preşedintele nu ar trebui să se pronunţe de pe acum pe acest subiect, remarcăm din nou apetitul lui Traian Băsescu de a încălca Constituţia şi de a o interpreta după bunul său plac. Este evident că în art. 103 din Constituţie se face vorbire despre “ partidul care a obţinut majoritatea absolută“. Este însă tot atât de adevărat, şi Traian Băsescu se face că nu ştie, că potrivit Legii partidelor politice, art. 28, acestea se pot asocia, formând o alianţă politică. În art. 31 din aceeaşi lege se vorbeşte despre participarea alianţei în alegeri, cu liste comune.

Este la mintea cocoşului, nu şi a lui Traian Băsescu, că dacă o alianţă politică participă în alegeri cu liste comune, ea se bucură de aceleaşi drepturi, prevăzute de art. 103 din Constituţie, pentru partidul care obţine majoritatea absolută.

Dacă, în încăpăţânarea sa, Traian Băsescu, – în cazul în care USL va obţine majoritatea absolută, – ar numi un prim-ministru de la PDL, ar trebui să se gândească cum va trece prin Parlament, Guvernul propus de acest prim-ministru. Adică, mai pe înţelesul lui Traian Băsescu, este limpede că, dacă USL va deţine majoritate în Parlament, niciun candidat de prim-ministru de la un alt partid, nu va putea obţine votul de învestire. Rezultatul  unei asemenea prostii, ca cea anunţată de Traian Băsescu, ar fi un şir interminabil de alegeri parlamentare. Ar fi o nimica toată pentru o ţară prosperă ca România!. Este un exerciţiu de gândire prea greu pentru un Preşedinte orbit de setea de putere.

Oricât am încerca, nu putem găsi o urmă de logică în declaraţia ameninţătoare şi aiuritoare a lui Traian Băsescu. Singura explicaţie ar fi aceea că l-a consultat pe “specialistul” în Drept Constituţional, Emil Boc.

3 august 2011          OCTAVIAN BOT      Deputat PNL, Colegiul Nr. 9 Oradea 

Etichete:, , , , , , ,

2 comentarii pe “Declaratie de presa a deputatului PNL Octavian Bot”

 1. Arogantu' 3 august 2011 la 2:13 PM #

  „Este la mintea cocoşului, nu şi a lui Traian Băsescu”

  Korrekt ! Mintea lui este de bibiloi senil, nu de cocos … 😀

  Apreciază

  • Gondolin 3 august 2011 la 2:29 PM #

   declaratia aceea (si altele din ultimele cateva zile) nu a fost facuta din prostie sau lapsus menti, ci a avut o adresa si un scop precis: PNL

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: