Germania consideră că România şi Bulgaria nu sunt încă pregătite să adere la Schengen – presă (MEDIAFAX)

Ministerul german de Interne nu are nici o intenţie să-şi schimbe opinia negativă privind pregătirea României şi Bulgariei în vederea aderării la Schengen, relatează duminică site-ul Novinite.com.

„În prezent, Sofia şi Bucureştiul încă nu sunt pregătite să adere la Acordul Schengen”, a declarat ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich. „Nu suntem entuziaşti şi luăm în considerare rapoartele mai degrabă negative asupra celor două ţări, încă ne îndoim de finalitatea unui asemenea pas”, a explicat Jens Teschke, un reprezentant al Ministerului german de Interne.

Potrivit lui Teschke, ministrul Friedrich intenţionează să mai discute această problemă cu omologii săi din Franţa şi Olanda, două state membre ale Uniunii Europene care s-au opus de asemenea aderării României şi Bulgariei la Schengen.

Cele două ţări ar fi trebuit să adere la spaţiul fără frontiere în primăvara lui 2011, dar aderarea a fost amânată pe termen nelimitat în urma opoziţiei Germaniei, Franţei, Olandei şi a altora. Noi evaluări ar urma să fie făcute în această toamnă.

Argumentele împotrivă nu s-au referit la gradul de pregătire tehnică a celor două ţări pentru aderarea la Schengen, ci mai degrabă la nivelul corupţiei şi al crimei organizate, care în mod oficial nu au legătură cu integrarea.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: