Voiculescu: USL să facă parteneriate civice, ar fi jenant ca PDL să-şi impună organizaţiile de casă (NewsIn)

Liderul PC Dan Voiculescu atrage atenţia USL că are nevoie de parteneriate cu reprezentanţii platformelor civice şi menţionează că ar fi jenant ca PDL să ajungă să-şi prezinte „organizaţiile de casă” drept voci ale societăţii civile.

Voiculescu susţine, într-o postare pe blog, că într-o ţară în care societatea civilă, sindicatele „au fost nesocotiţi şi sfidaţi de către Guvern” devine „aproape ilegitim să câştigi puterea fără o puternică componentă civică în oferta politică şi guvernamentală”. „Oricât de puternică ar fi, indiferent de procentele cu care e depăşit pragul celor 50%, USL trebuie să includă în rândurile sale, din punctul meu de vedere, prin parteneriate ideologice, programatice, de resurse umane, organizaţii civice care în aceşti ani au ţinut piept regimului Băsescu. Ar fi injust să nu ne amintim că în momentele în care partidele de Opoziţie au fost nevoite să se concentreze pe propria reformă, unele asociaţii de pensionari, de tineri, de oameni care au asigurat în trecut ordinea publică, de jurişti, au luptat mai eficient decât politicienii cu guvernul Boc. În plus, componenta civică este solicitată implicit de rigorile funcţionale ale Uniunii Europene – care are nevoie de intelectuali şi specialişti bine pregătiţi, al cărui loc natural e societatea civilă”, este de părere Voiculescu.

„Cred că este extrem de important – decisiv pentru viitoarele alegeri şi pentru succesul guvernării USL – ca Uniunea Social Liberală să stabilească cât mai curând o serie de parteneriate, consultări şi memorandumuri cu reprezentanţii platformelor civice. Ar fi jenant şi sfidător ca Partidul Democrat Liberal – cel mai agresiv adversar al cetăţenilor din România – să sfârşească prezentându-şi organizaţiile de casă, finanţate din bani publici şi burduşite cu „independenţi” de tipul judecătorul Albu de la ÎCCJ sau al tribunului popular Valeriu Stoica, ca „voci” ale societăţii civile”, susţine conservatorul.

Precizările lui Dan Voiculescu vin în contextul în care în cercurile politice se vehiculează varianta apariţiei unei platforme de centru-dreapta, o eventuală Mişcare Populară, prezentată public în primul rând de Sebastian Lăzăroiu.

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: